mandag den 21. december 2015

3 KRANSE TIL HAVENKranse hører julen til! Derfor har jeg bundet 3 forskellige kranse, som pynter i haven på døre og konstruktioner. De to af dem er lette at lave - den sidste er en tidskrævende med holdbar genganger, som med glæde findes frem i december.
Lad mig præsentere de tre kranse:


GRANKRANS MED RUSTIK PYNT

Denne krans har jeg ikke selv bundet, for faldt over den til 20,- i Irma… Så jeg tillod mig den lette løsning her. Adventskranse fås nemlig ofte billigt i december måned, og med sådan en grankrans skabes der hurtigt julestemning.

Her er kransen pyntet med groft, sort opbindingsgarn, lavgrene, en kogle….og et perlehjerte. Ved jeg gentagende gange har skrevet, at jeg kun vil have naturligt julepynt ude, men dette er så undtagelsen der bekræfter reglen…

Kransen hænger på en sort konstruktion der står som overgang mellem terrasse og bed. Her ses den også indefra og netop ved at have lidt pondus, er den let at få øje på.RØD JULEKRANS AF HYBEN

Denne krans er alene bundet at hyben fra honningrosen “Lykkefund”. De små, orangerøde hyben sidder i fine klaser, som gør det let og hurtigt at binde en fin krans til udenfor (hyben vil blive grimme indendøre). Kransen er bundet på hegnstråd omviklet med blomstertape, for bedre at kunne holde på stænglerne. 

Nu hænger kransen på døren indtil hønsegården og skaber julestemning der også.KOGLEKRANSEN - EN GENGANGER

Denne krans lavede jeg for to år siden. Et ærligt talt langsommeligt arbejde, men til gengæld er det en krans jeg med glæde nu har taget frem igen de sidste to december måneder. Den store krans hænger i år på døren til garagen - så ser vi den når vi kommer hjem…

Du kan læse om dens “fødsel” herKærlige julehilsner fra Katinka

8 kommentarer:

 1. Jeg har også købt en grankrans. Godt nok ikke til en 20´er, men jeg gav gerne lidt mere for den, så jeg slap for at binde selv. De er så taknemlige og kan varieres i det uendelige. Det kan dit hjerte også. Det inspirerede mig straks og når julen er ovre er der lige en ide, der skal testes ;-). Jeg kan godt huske, at du lavede grankoglekransen. Godt, at den kan bruges igen og mægtig køn er den.

  Julehilsen
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih,nyder altså når man kan inspirere en smule:0) Spændt på hvad du finder på:0)
   Rigtig glædelig jule til dig og dine!
   Kærlige julehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Hej Katinka.Elsker bare kranse og har da også lavet nogle stykker.
  Men dine er nu rigtig flotte.........og dejligt at de kan hænge ude og pynter hvor man ser dem.
  Rigtig god jul til dig og din familie Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Jette!

   Glad for krense falder i smag, ja og i disse mørke måneder skal de helst hænge steder man enten lige kommer forbi, eller ser indefra....

   Rigtig glædelig jule til dig og dine!
   Kærlige julehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Lekkert..så lekkert Katinka!!
  Kranser kan vi aldri få nok av:)
  Ønsker deg en god jul og alt godt for det nye året:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inger Marie!

   Og kranse er bare skønne og med en dejlig følelse af overskud, tænker jeg.

   Rigtig glædelig jule til dig og dine!
   Kærlige julehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Jeg er vild med dine kranse, specielt den rustikke gran krans og hyben kransen. kranse kan man ikke få for mange af, jeg har også lavet nogle stykker i år men er først lige ved at få lært teknikken, men sjovt det er det. Glædelig jultil dig og dine kære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jeannett.

   Ja det kræver lidt øvelse, men når først det sidder i hænderne at binde kranse, ja så tror jeg aldrig evnen forsvinder...men lidt rusten kan den nu blive... Heldigvis lærte jeg det allerede da jeg var 14-15 år, så det giver mig en ro og barnlig glæde at binde de kranse...men grankransen snød jeg jo faktisk med i år...

   Rigtig glædelig jule til dig og dine!

   Kærlige julehilsner fra Katinka


   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka