tirsdag den 17. november 2015

EFTERÅRSLØV PÅ JAPANSK KIRSEBÆRTRÆ


Hvert år når de japanske kirsebær blomstrer, ja så undrer jeg mig over udtalelser a la; “Smukt træ, men jeg fravælger det, når nu blomstringen er så kort…”. Ja, jeg undrer mig over udsagn som dette, da jeg måske nærmest holder af træet på trods af blomstringen. Den synes jeg nemlig kan være overordentlig anmasende og sukkerknitrende. 

Heldigvis er vi så heldige her, at naboen har et overdådigt smukt træ. Vi skal derfor ikke forholde os til om blomstringen er for meget eller ej, men blot nyde det storslåede syn i foråret, og så glæde os til træets efterårsløv. Træets smukke, store, glinsende blade er en pryd i sommeren, men høstfarverne er værd at stoppe op og bifalde.


Høstfarver på blade fra japansk kirsebærtræ

Efterårets farver i haven


Store gule, orange og røde blade!

Så søger du farve til høsthaven og kan du overskue et lyserødt blomsterhav i foråret, ja så er japansk kirsebær værd at blinke til en ekstra gang…..Fuldt drøn på efterårets farver i haven
Kærlig hilsen Katinka

2 kommentarer:

  1. Lige netop, nemlig :) Vi har et søjle kirsebærtræ og det har netop smidt de sidste store gule og orange blade. Faktisk er det genialt med et søjle træ, for så er mængden af anmasende lyserøde blomster ikke så stor, og det er virkeligt fint.

    SvarSlet
  2. Jubiiii - jeg er ikke alene;0)

    Kh Katinka

    SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka