søndag den 29. november 2015

ADVENTSKRANS 2015 - BOURGOGNE OG FORGYLDTE BLADE


Årets adventskrans er bundet med mørke blade af alunrod, forgyldte efeublade til overflod og fede velourbånd i dyb mørkerød. I år har jeg nemlig valgt, at julens farver her er mørkerød, bourgogne, mørkebrun og gylden. Sådan en jul med tunge, mættede farver og en snert af dekadence.

Selve kransen er i materialevalg holdt simpelt, for ikke at blive for svulstigt i sit udtryk. 


Dramatisk adventskrans med alunrod og forgyldt efeu for dekadent udtryk i julen 2015

Alunrodblade af sorten Palace Purple er omviklet hele den ovale krans. Bladene bliver krøllede og matte når de tørre, hvilket jeg har valgt som kontrast til de glimtende guldsblade. Desuden har de fine farver der changerer fra sort til rød til lilla til grøn. 

De forgyldte efeublade og -ranker får lov at sno sig mellem to båndophæng, det vil sige på kun lidt over 1/4-del af kransen leger disse iøjnefaldende blade og stjæler opmærksomheden. De gyldne blade er også drysset ned af det ene bånd, mens blade på gylden metalsnor desuden får lov til at bryde med kransens geometri og sno sig drilsk på indersiden af kransen.

Eksklusiv adventskrans i farverne bourgogne, mørkebrun og guld

Guldblade og velourbånd på den eksklusive adventskrans


For første gang har jeg valgt farvede lys til denne hængende adventskrans. Jeg har valgt bourgognefarvede laklys, som jeg synes har et afsindigt eksklusivt look. 

Prikken over i’et tænker jeg…

Årets adventskrans 2015 med gyldne blade og mørkerøde bånd


Så i år får julen lov til at sparke r.. her og gribe julemagien med store armbevægelser. Lidt mere vovet end hvad jeg normalt begiver mig ud i, men det er nu lidt skægt at udfordre ens egne grænser for jule-smag. Håber kransen falder i smag.


Kærlige julehilsner fra Katinka


1. søndag i advent 2015

8 kommentarer:

 1. Det er en super flot adventskrans du har lavet. Laklysene er jeg helt vilde med, den skinnende overflade er så lækker. Rigtig god aften til dig. Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette for dine søde ord - og ja jeg er glad for, at jeg i år turde springe ud i farvede lys:0)

   Julehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Den er meget flot, og jeg synes du har udvist stor kreativitet i skabelsen af denne smukke krans - noget jeg misunder, faktisk - det der med kreativiteten.
  Guld efeu-blade - ih, hvor blæret - og FLOT :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla:0)
   Får helt røde ører af al den søde ros:0)
   Julehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Så elegant og ekslusiv en krans. Jeg synes, du har ramt intentionen spot on. Endda meget kreativt og smukt, uden at blive for meget. Tak for inspirationen... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge - dine ord gør mig glad, for denne krans bevæger sig i mine øjne på kanten til at blive for meget, så jeg er glad for dine rosende ord:0)

   Julehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Kære Katinka.
  Lækker farve, det er den rigtig julerødefarve i min verden. En dyb rød med snert at sort og en varme der er så herlig. Så jeg synes det er et godt valg. Det hele bliver fremhævet af lakken og guldet, så jeg synes at det er en enkel og utrolig flot adventskrans der nok endnu mere stråler når lyset tændes.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten - Ja lyset fra de levende lys gør den godt! Tænker også at guld oftest er smukkest i kunstigt lys/levende lys, mens sølv bedre "tåler dagslys"...

   Men jeg er glad for dine rosende ord, nu hvor jeg i år udfordrer min egen julestil og skruer mere op for effekterne:0)

   Julehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka