fredag den 25. september 2015

JEG ER STIKKER - KANTSTIKKER


Lidt som at tage håndvaskene og løbe bordet over med en fugtig klud…rimelig hurtigt gjort og med stor effekt, hvis tiden er knap og gæsterne lige om hjørnet! Det er utroligt som bede kan rumme ukrudt og kaos så længe kanterne er klare og definerede. 

Det er som om øjet fanger billedet på kontrol og så overser alle tegn på manglende tid indenfor rammerne.


Kantstikning af staudebede


Så her et lille råd til småpaniske havemennesker med kun to timer afsat til haven inden gæsterne kommer:
 1. Slå græsset, lyder det første bud.
 2. Stik kanterne, lyder det næste.

Effekten er ikke til at tage fejl af... 


Tips til hurtig haveorden
Her stikker vi kanter minimum to gange årligt, og det er vildt så grænsesøgende både græs udenfor og planter indenfor rammerne er. Og selvom jeg ikke er til haver som er “til højre ret!”, så kan jeg godt lide, når linjerne trækkes op og haveplanen tydeliggøres. 

Så ja, jeg er og bliver nok ved med at være…en kantstikker!

Kærlig hilsen Katinka

8 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig med deg, når gresset er klippet og kantene stukket, så ser hele hagen så mye flottere ut:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det giver en enormt effekt...nogle af de arbejdsopgaver der kan ses på lang afstand og som giver så meget.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Hej Katinka
  Jeg gider ikke stikke kanter men når en vis herre alligevel farer i mig en gang imellem, ormer jeg mig gennem haven og tænker: Det er ikke sjovt at være kantstikker, men det er flovt ikke at være kantsikker.
  Hvad man ikke kan få sig selv til, for at komme gennem en kedelig opgave.
  Hilsen Claus Hørlyck

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gælder om at have kneb i baglommen af havebukserne... Jeg synes også, at vidende om hvor stor effekter er, så er det nemmere at suse kanterne efter.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Bestemt meget smukt :-)
  Jeg har dog en meget stor landhave, så bure have en kantstikkermaskine at sidde på, hvis sådan en er opfundet !
  Men synes nu også dine bede ser smukke og velordnede ud :-)
  Rigtig god solskins weekend, som er rigtig havevejr :-)
  Maia & Tina fra
  "En verden af kunst"

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for ordene.
   Uha - mange knter ville jeg nok ikke orke, men så måske de nærmest huset.. Det er jo om at sno sig:0)
   Mange søndagshilsner fra Katinka

   Slet
 4. Hej Katinka
  Det kan jeg kun tilslutte mig.
  Her er jeg dog blevet enig med mig selv om, at skifte græsset ud med fliser, pigsten og grus, de steder hvor det er smalt nok til at være en sti...... og det betyder de fleste steder. De resterende steder fortsætter jeg også med at stikke kanter af. I min have er der i øvrigt meget struktur, med en nøje gennemtænkt plan over haven, mens bedene får lov at være noget mere vilde, selvom det absolut heller ikke er plantet uden omtanke. Så jeg tilslutter mig absolut dine betragtninger. Det er virkelig flot med den kontrast det er imellem det vilde og det styrede.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet
 5. Lyder skønt! Og ja bede skal være velkomponerede for i sig selv at bære en herlighedsværd.

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka