lørdag den 15. august 2015

KONGELIG HAVEKONKURRENCE PÅ ØLAND - KONGENS KAPPE


Bidrag fra Sofiero og Lisen Hendeberg

I år har der været en særlig vægtig grund til at besøge den svenske kongefamilies storslåede og stemningsfulde sommersted Sollindens Slot - Carl Gustav har nemlig inviteret til havekonkurrence for 4 af Sveriges havedesignere. 

4 meget forskellige bud på havekunst efter temaet “Kongelige haver”. Hvem af de fire der vandt har jeg desværre ikke kunnet få opklaret, men måske du kan hjælpe mig?

I dag starter jeg med at vise budet fra Sofiero og Lisen Hendeberg. Det er et bed skabt ud fra overskriften “Kongens kappe” holdt i påfuglens farver - et bed holde i blå, purpur, grønt og guld/bronze. Det ovale bed er bygget op om en stålkonstruktion med krone i toppen, og hvor klatreplaner lukker sig om forgyldte sten og haveredskaber.Et ret fint bud, som med underspillede farver alligevel formår at vække nysgerrighed og drille lidt.

Jeg synes dog forslagets ulempe er, at der mere er tale om et bed end et haverum. Den ovale form om “haverummet” går man rundt om og kigger ind i - holdt ude af præcist formet metalkant. Og man tænker ikke, at historien er meget længere end en tur rundt om. Så i mine øjne et smukt afstemt bed uden de store overraskelser, men ikke særligt rumskabende.

Men tanken om påfuglens hale som inspiration er faktisk ret inspirerende, synes jeg.

Kærlig hilsen Katinka
Jeg vil i mine næste indlæg vis de 3 andre bede/haverum.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka