torsdag den 20. august 2015

ET DRAMATIST BUD


Bidrag af Tony Johansson, Egyptens Oas


En af fordelene ved at skrive blogindlæg og ikke mere journalistiske tekster er, at man ikke behøver forholde sig objektivt til emnet. Og jeg må her lade min mening stråle igennem og tilstå, at dette bud på haverum i konkurrencen “Kunglig trädgård” på den svenske kongefamilies sommerslot Sollinden slet ikke ramte mig.


Showhave i dramatiske farver af Tony Johansson


Jovist, det tager sig dramatisk ud med sine mørke vækster og glasbold i vand, men jeg må indrømme, at jeg ikke var begejstret. Bedet - for haverumme skabte det ikke - blev i mine øjne lidt forudsigeligt og kunstigt i udtrykket, og de forgyldte trekanter i samspil med de runde former blot nyttesløse dekorationer uden referencer eller rum. 

Dog må jeg indrømme, at glaskugler gør sig fornuftigt på fotografier, hvor samspillet mellem det mørke og det lyse bliver udtalt.


Showhave til Solliden af Tony Johansson


Så undskyld hvis I synes jeg virker mavesur - måske ser I noget inspirerende i dette, som mine øjne ikke ser….

Kærlig hilsen Katinka 

Klik til indlæg 1 om påfugleinspireret bud her

Klik til indlæg 2 om muromkredset bud her

4 kommentarer:

 1. Kære Katinka Tak for disse indlæg, det er spændende at se hvad der rør sig. Det var sjovt at se indlægget med den mørke farve, ikke at jeg synes det er kønt. Men jeg tænker at anlægge en så og have hvide og sorte ( bordeaux- violette ) planter rundt om. Drømmen er at sidde i måneskinstur og betragte planterne. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg sagtens forstå - lyder skønt! Jeg kan egentlig godt lide de mørke planter, men her blev var det mere formsproget jeg ikke var begejstret for...men spændingen mellem det lyse og det mørke holder:0)
   Kh Katinka

   Slet
 2. Hei og takk for innlegget. Det er litt vanskelig å danne seg et skikkelig intrykk, men jeg likte fargekombinasjonene og vannkulen. Det er annerledes og spennende, men er enig med deg i at det blir litt for stilisert. Tror det hadde vært vakkert med mye av de samme plantene, men i mer organisk beplanting. Det hadde gjort det hele mer spennende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - også i, at det er svært at danne sig indtryk af bed udfra fotos. Det beklager jeg, men havde egentligt ikke tænkt at jeg ville skrive om det før end jeg kom hjem og tænkte at fotos havde noget interessant over sig. Et andet problem var at forslaget ikke dannede rum, så de andre forslag blev (sammen med publikum) ikke holdt ude, hvis jeg zoomede ud... Men jeg kan godt lide kombinationen mellem det mørke og det lyse, men her var rammerne ikke fortryllende, synes jeg.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka