lørdag den 14. marts 2015

FOKUS PÅ KROKUSDe står efterhånden over alt i haven. Små og skønne forårsblomster med fine, tynde blade, som lader lyset sive igennem og får blomsterhovederne til at lyse op i haven med ren og skær forårsfornøjelse. 


Nogle små som rene kunstværker med striber og silkeblade.

Man kan hurtigt komme til at glemme krokus i efterårets løglægning. Heldigvis her jeg en havejournal, hvor jeg hvert år noterer hvad der skal tilføjes til havens løg-skatte. Her bliver krokus husket, for selvom de er små, så er de ganske underskønne, synes jeg.Krokus "Blue Pearl", "Pickwick" og "Jeanne d'Arc" er nogle af de sorter der tegner haven i denne tid


Krokusløg er tilmed lette at lægge og standhaftige små blomster som kommer igen år efter år, så nyder du i denne tid ikke synet af krokus i din have, så skriv det ned og husk det til efteråret - krokus er bare vidunderlige og nærmest uundværlige i denne tid.


Kærlig hilsen Katinka


Foråret starter rigtig med krokus
Botaniske krokus i haven er skønne forårsblomster

Selvom krokus ikke er store og fyldige, så begynder de allerede nu at tegne havens linjer op, så opdelingerne står mere synligt frem


12 kommentarer:

 1. Tak Katinka, jeg elsker også krokus og nyder hvert et billede der bliver lagt ind af dem. Jeg har ikke selv nogen i haven så i år har jeg købt mig til et par potter, men til efteråret så skal der lægges masser af løg.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må du huske...de er SÅ skønne, løgene er ret billige g så går det hurtigt med at lægge de små i jorden (i modsætning til knoklearbejdet med tulipaner...).

   SKØN havesøndag fra Katinka

   Slet
 2. Du har så ret, Katinka.
  Vi glemmer krokus om efteråret, fordi alt fokus ligger på tulipaner. Smart med en journal, som hjælper med at huske de små skønheder.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heike - og ja vildt så hurtigt man kan glemme "huller i løgbilledet" så snart de andre blomster sæter ind. Jeg laver både en note i skema ig indtegner hvor der mangler blomster...ellers ville jeg slet ikke have overblik:0)
   Dejlig havesøndag fra Katinka

   Slet
 3. Krokus er fantastiske og man bliver så glad af at se dem på denne årstid.

  Fik du set mit indlæg om de store krokusplæner i Aarhus?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den må jeg finde frem i dag...hvis min Århus-længsel bare ikke bliver for blussende:0) Og ja de små hoveder går bare lige i havehjertet:0)

   Hyggelig havesøndag fra Katinka

   Slet
 4. Jeg elsker krokus, kan slet ikke få nok af dem. Der stod vist kun 5-6 af de gule, dengang jeg flyttede ind....det har jeg da fået lavet om på ;)
  Sidste års nye 200 botaniske krokus er helt forrygende at se på...dem må jeg have mig nogle flere af, så jeg også får de smukke farveklatter andre steder i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder som her - der var næsten ingen da vi kom, men med poser af løg er billedet vendt og havesæsonen allerede i fuld gang:0) Heldigvis er de ret lette at lægge, de krokusløg:0)
   Skøn havesøndag fra Katinka

   Slet
 5. Nice to see all these lovely flowers !
  Wonderful photos !

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Ela - I love flowers in the spring (also):0)

   Best garden-regards:0)

   Slet
 6. Skønne, skønne krokusbilleder Katinka! :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe - ja de små kan altså noget når bare man tager sig tid til at komme i øjenhøjde med dem:0)
   Knus og skønhavesøndag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka