søndag den 15. marts 2015

DE VOLDSOMME FARVER


De faste læsere af bloggen her ved, at jeg de seneste år har arbejdet med at turde lade min farveglæde få lov at sætte rod i haven her. Ikke i store mængder eller over alt, men som opsigtvækkende glimt i haven. Mit mådehold har intet med farveforskrækkelse at gøre, men nærmere en beslutning taget efter et kritisk syn på vores hus. Det er bygget i gul tegl, og jeg er ikke betaget af pang-farver op til facaderne. Der gør de nedtonede sig bedre…

Men jeg elsker altså farver.... 

 • Den gule med dens provokerende energi, stædige insisteren på betragterens stillingtagen og råb på opmærksomhed - se den har en særlig plads i mit hjerte.
 • Den røde har altid været min umiddelbare ynglingsfarve - den udtrykker en passion, kraft, dybde og et drama som har tiltrukket mig.
 • Og så er der den orange....blandingen af rød og gul. Både stærk og lidt irriterende. Sublim i rette sammenhæng, men ret kikset i forkert selskab. Underligt nok har den orange farve vakt en nysgerrighed i mig, som de seneste år har fået mig til at arbejde med den i både have og hus. Jeg elsker udfordringer som kræver funderen over hvornår noget virker og hvornår det ikke gør. Og hvorfor.


Blomster i stærke og varme farver giver haven energi og kræver opmærksomhedSå jeg glæder mig til at gense orange tulipaner i min forårshave, men må indrømme, at hverken pangfarver i gul eller rød får lov at boltrer sig i haven her - endnu. Om det kommer til at ske...se det må fremtiden vise. Men derfor kan man jo godt nyde synet ude - ligesom en rød valmuemark i juni eller dahliahaver i efteråret. 

Valmuemarken er endt med at blive min X-faktorkandidat til den fotokonkurrencen Moseplassens i disse dage har. Og hvorfor det foto, når dahlia med dugdråber eller de skønne orange ballerina-tulipaner kunne være have fået kandidaturen???
Jo...muligvis fordi jeg synes, at det billede med de tusindvis af røde valmuer er sommerligt, betagende, viser de sarte og stærke valmuer så godt,....og sidst men ikke mindst - fordi det er et billede på landbrug uden sprøjtemidler. 

Elsker det!


Sprøjtefrie marker byder på uendelig skønhed til det danske sommerland

Kærlig hilsen 
Katinka

Link til Ballerina-tulipanerne her
Link til dahlia i Valbyparken her


22 kommentarer:

 1. En fantastisk valmueeng du har delt med oss! Lykke til i konkurransen! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-Kristin - ja, jeg kunne slet ikke stå for synet, da jeg kom forbi dette røde hav:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Jeg synes at de gul-rød-orange farver oser af overskud og glæde og håber da at du vover pelsen og får dem indført i din have i rette elementer.

  Valmuemarken er forrygende smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. ;0)Hvem ved, hvem ved.....

   Men de farver kan altså noget...

   Varme havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Svar
  1. Tak Mariann!

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Her var mange flotte blomster,
  men valmueenga er fantastisk !! Eia var eg der :)

  Lukke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, gid jeg også var der nu..vi sukker vist alle efter sommer og tusindvis af blomster:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. For et fyrverkeri av røde farger du byr på :-)) Herlig! Lykke til og ha en deilig søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0) Og ja der kom lige lidt gang i farverne:0)

   Store havehilsner fra Katinka

   Slet
 6. En av mine favorittblomster. Finnes ikke vakrere når de i tusentall bølger i åkrene. Lykke til i konkurransen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Randi - og ja jeg elsker også den overflod som planter voksende i tusindtal af egen vilje giver:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 7. Så många fina röda blommor, och ett hav av Vallmo kan man inte motstå.
  Lycka till!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0) - Og nej de er svære at modstå - både at plukke eller kaste sig ned i som et lille barn:0)

   Hyggelige havehilsner fra Katinka

   Slet
 8. Jeg er også noget så farveglad, og blander lystigt, nogle gange må noget bare flyttes, fordi det springer i øjnene, og ikke er godt for mit syn;-)
  Skønt sommer billede, let og naturligt, med masser af x-faktor, held og lykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, ja det er en balancegang det der med farver..og også en humørsag:0) Nogle gange skal der bare farve til;0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 9. Meget smuk valmuemark. Jeg bliver så glad over at se, at der kommer flere og flere valmuer rundt omkring på markerne, fordi flere og flere går over til økologi...på min hjemtur er der et sted hvor vejen har valmuemarker på begge sider. Et fantastisk syn.

  Held og lykke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og Ja, jeg giver dig ret. Og noget af det vidunderlige ved dette syn var nemlig rigtigheden af overhovedet at kunne opleve det!!!

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 10. Mange vakre blomster :-). Men valmueåkeren var nydelig! Ha en fin kveld og lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tal Anne - og ja de valmuer kan altså noget særligt, synes jeg...de er både så stærke og så sårbare på samme tid...

   Store havehilsner fra Katinka

   Slet
 11. Sikke nogle dejlige farver. Jeg er helt vild med orange/røde farver og har et rødt bed i haven. Valmuerne siger sommer :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man kommer til at sukke efter farver i denne tid, så håber ikke min collage har gjort ventetiden helt ulidelig:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka