lørdag den 1. november 2014

HALLOWEEN I HAVENIdeer til halloween udendørs
Der er noget fantastisk berigende og forfriskende legende ved en gang om året, at kunne få lov at ryste alle skelletterne fra kælderen og bringe gru og uhygge til haven. 

Én gang om året - den sidste dag i oktober - der har vi ét eneste formål med haven - nemlig at skræmme flest mulige at områdets unger med overflod af uhygge udenfor. 

I år har ikke været en undtagelse, og nu mærkes det, hvordan stemningen griber om sig, og koncepterne udvikler sig rund om i områdets haver. Tænker at de unger må få sig nogle grufulde oplevelser på deres vej, men måske også en vigtig lære om, at tingene ikke er nær så grufulde, som de ser ud.
"Det er jo bare for sjov," som mange af ungerne mindede sig selv om undervejs.


Her flyttede der i går spøgelser, gravhøje med kors og osende fakler, flagermus, edderkopper og en hængt mand ind. Ikke for sarte sjæle...og tro mig - det hele så meget mere uhyggeligt ud, da først mørket havde gjort haverummene formløse og sorte.

Haverummene er faktisk ret spændende at se på med uhyggens øjne, for hvor skal der ikke meget til udenfor, førend uhyggen breder sig. Selv træernes stammer, fredeligt bunddække og en bunke sten fra sommerens graveprojekter kan pludselig ændre markant karakter og sætte helt andre fortællinger i gang. Tænk, det er blot ved at tilføje to trælister vinkelret på hinanden, kombinerer balloner og hvidt stof, samt  placere (grav)lys i krattets bund… 

En hængt mand lavet af et skaft med ballon som hoved og arme af haveslange dingler som hængt mand i haven

En mand (lavet af et skaft med ballon som hoved og arme af haveslange) dingler som hængt mand i haven. En slåbrok og et tørklæde giver krop til arrangementer og en lygte med batterilys holder staklen i en ene (haveslange-)hånd


For uhyggen er jo ikke det man ser, men de forestillinger de sætter i gang i hovederne.

Så lidt inspiration til uhygge i haven…uhhhhh...har langt fra fået det hele med, og har fotos altså noget med at suge skrækken lidt ud af sceneriet...


Kors og stendusse i haven


Kærlig hilsen Katinka


4 kommentarer:

 1. Herlig skremmende :-)) God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak;0) Og ja ret skræmmende i mørke...uhhhh

   Slet
 2. Det ser skræmmende ud, jeg håber at børnene har sovet godt i nat? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ;0) Børnene her får jo lov at opleve det hele mens mørket falder på, så de ved hvor ufarligt det hele er. Noget andet er selvfølgelig alle de andres børn.....;0)

   Havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka