onsdag den 8. oktober 2014

ORANGE PIFT I SIDSTE TIMESidste år proklamerede jeg, at 2014 skulle være året med orange forsøg i haven. Det hele startede også godt med orange tulipaner fuld af livsglædede og smittende energi, men sommerblomsterne som skulle tage over, se de har skuffet fælt. Desværre!

Tagetes (læs mere om dem her) har dog troeligt sendt blomster til udspring, men morgenfruerne de har ikke vist sig. Ikke før i denne weekend.


Orange morgenfrue giver haven og salatskålen farveOg selvom det ikke var lige nu jeg havde tiltænkt dem en plads på havescenen, ja så er de nu dejligt, de morgenfruer. Orange hoveder…ikke mange, men højtråbende.


Orange morgenfrue i havens bede
Så de nåede det lige - ikke overbevisende, men alligevel kønne...og SÅ smukke som salatdrys også.


Kærlig hilsen Katinka

14 kommentarer:

 1. Hej Katinka
  Ja - jeg bliver også lidt "langhåret! af mine forsøg med at så 1-årige. Det går heller ikke så godt hos mig.
  Når det kommer til orange blomster, så kan du jo prøve i stedet for med de trofaste stauder ...Hmm, hvad har jeg nu af de orange stauder.... orange dagliljer, orange skovvalmuer, kinesisk engblomme - vild pomerans høgeurt, men den breder sig lidt irriterende med seje rødder.
  Hilsner fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - skal lige undersøge et par af dem, som jeg ikke lige har billede af. Den kinesiske engblomme såede jeg sidste år, men glemte den, så heller ikke der er min frø-succes blændende, ups:0)
   Dejlig søndag fra Katinka

   Slet
 2. Morgenfruer er skønne, men er de ikke to - årige? Man siger jo også "Én gang morgenfruer, altid morgenfruer!"

  SvarSlet
  Svar
  1. De er étårige, og siden nogle få nu blomstrer, ja så håber jeg de dukker op til næste år hist og her...holder så meget af små overraskelser:0)
   Skøn søndag fra Katinka

   Slet
 3. Jeg har også genindført morgenfruer i haven i år, så jeg regner bestemt med at de har smidt frø og dermed er selvsået til næste år. Ikke for at gnide salt i såret, men jeg fjernede mine for et par uger siden, efter de havde blomstret lystigt i lang tid. Til sidst blev de dog for ranglede at se på og manden brummede, når han kom forbi med plæneklipperen. Det skal dog siges at jeg valgte at forspire i drivhuset, ikke fordi det er nødvendigt for morgenfruen, men fordi det giver mig en smule kontrol over hvor og hvor mange. Og det er bestemt en dejlig glad sommerblomst. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hm...blomstrende morgenfruesucces og drivhus - jeg sidder jo her og forsøger at tøjle min misundelse;0) Jeg har ikke sået ret mange for netop at have lidt kontrol og det er så ris til egen...havehandske:0)
   Hyggelig søndag fra Katinka

   Slet
 4. Jeg holder meget af morgenfruer...plantede nogle af dem jeg forspirede sidste sæson i et af højbedene..og de havde sørme sået sig selv i kanten af surbundsbedet, så der får de fået lov til at blive...
  Hvis de begynder at brede sig ind i selve bedet, er de jo nemme nok at flytte. Ingen af dem er dog desværre orange...mere en mild gul farve...men ganske kønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mild gul lyder også køn... Og ja de planter er til at flytte eller tage op, hvis de bliver for mange... og det er ikke problemet her i år må jeg indse:0)
   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 5. Morgenfrue er vel det vi i Norge kaller Ringblomst. Her bør de forkultiveres, og jeg har ikke opplevd at de selvsår seg. Det er vel for kaldt, vil jeg tro. Geum er forøvrig en søt orange staude. Hos meg blomstrer den for annen gang i år!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er den samme:0) her blomstrer de normalt (altså bare ikke lige i min have) som næsten ukrudt, men er skønne i små mængder synes jeg. Den Geum skal jeg klar se nærmere på - tak for tippet:0)
   Skøn søndag fra Katinka

   Slet
 6. Ja til at morgenfruer er super skønne, vi har dem i rigelige mængder, og de sår sig selv villigt, nyder synet og glæden der bringer med sig. De er her i flere stadier, dem jeg klippede i bund for noget tid siden kommer igen nu, om end i en mere sparsom mængde blomster. Kan godt forstå du vil ha den farve i haven:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, lyder skønt hos dig. Ja orange higer jeg efter i år - flabet og kæk..og bare til at smile af:0)

   Hyggelig dag fra Katinka

   Slet
 7. Hvor er den en humørspreder Ringblomsten:) Jeg har massevis av dem i hagen og de gir seg ikke med det første...heldigvis. Vakkert navn på dansk; Morgenfrue:) Ha en flott weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er skønne og så sommerlige, synes jeg...også selvom de i haven her nu først rigtigt blomstrer i oktober. Men skønt med orange farve-energi i haven nu:0)
   Skøn søndag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka