onsdag den 15. oktober 2014

BLÅ SKYER AF ASTERS


Asters…ja, jeg må tilstå, at jeg endnu ikke har fået gjort plads til denne plantegruppe i haven. Men når jeg møder et syn som dette, så kan jeg jo sagtens se, at asters gør noget særligt ved efterårshaven. For hvor er de smukke!

Som blå tågeskyer i den lave sol… Dem gad jeg godt at eje! 
(Så har du et bud på navnet, må du hjertens gerne skrive det til mig!)
Dejlig dag fra Katinka

10 kommentarer:

 1. Ja, de er vildt smukke. Har selv enkelte af denne slags, men jeg ved ikke, hvad den hedder, desværre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Men smukke, ja det er asters altså:0)
   Skøn weekend far Katinka

   Slet
 2. Hvis du får fat i den slags asters, så sæt dem ikke mellem andre stauder, de er invasive og gror ind i mellem alt det andet, til sidst har du kun asters i bedet. Så lav hellere et bed, hvor der kun skal være asters.
  Jeg har en der hedder Aster Marina Wolkonsky, den er ikke invasiv, men har en smuk mørklilla farve.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for rådene Lisbeth - vil lige overveje placering grundigt inden jeg bliver helt astersbegejstret:0)
   Kh Katinka

   Slet
 3. Den klare blå er bare så smuk, men navnet kender jeg desværre ikke. Jeg har bl.a. en skøn blå, den breder sig ikke nær det jeg ville ønske, men hvis mine asters breder sig mere end de må, som Lisbeth beskriver ovenover, så synes jeg at er de nemme at trække op, man behøver ikke have fat i spaden. Jeg synes ikke man skal snyde sig selv for den fornøjelse det er at have høstasters i haven - så du må finde plads til et par stykker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg må finde plads - og tak for dine beroligende ord:0)
   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 4. Hvor er de smukke dine Asters!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, gid de var mine Tina - disse står ved Sophienholm nær Lyngby og er bare SÅ storslåede...
   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 5. Asters er en fantastisk efterårsplante. Vi har flere i haven og nyder dem hvert år. I en så stor gruppe gør de sig ekstra godt, så nu må jeg da vist ud og dele :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. ;0) - Håber du fik det gjort, for ja store grupper kan altså noget - og især i flere lag... Jeg har vist fundet vej til en skøn asters, så håber også jeg snart skal ud og grave igen:0)

   Hyggelig weekend fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka