lørdag den 20. september 2014

HVIDE DAHLIA - EN SPÆD SUCCESHISTORIESmukke og storslåede jovist, men igen i år giver dahlia’erne mig kvaler. Store planter, men nærmest ingen, eller slet ingen blomster. Ganske enkelt både frustrerende og irriterende, når jeg nu har glædet mig til sensommer med farve-pang! 

Måske det kommer - jeg håber stadig…og lidt utålmodigt!


Georginer i flor

Hvide sommerblomster


Men heldigvis vil de hvide dahlia give mig lidt kredit for mit slidsomme arbejde med dem. Flotte hvide blomster står nu og lyser op mod den sorte hønsegård. 

Jo, de er betagende, de dahlia, men helt gode venner med dem, det er jeg nu langt fra. For det er altså ikke pænt at drille - slet ikke forstået som at gå i blomster-strejke! 


Kærlig hilsen KatinkaHvide dahlia i haven

8 kommentarer:

 1. Hvor er det ærgerligt at dahliaerne svigter dig igen, for de er så skønne. Hos mig har nogle af dem også været lidt længere om at komme i blomst, men nu giver de den gas👍. Jeg krydser fingre for at det samme snart sker hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette - jeg krydser også fingre for, at de snart vågner op til dåd, samt at nattefrosten holder sig væk...
   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 2. Hvite Dahlia er jo bare lekkert!
  Av en eller annen grunn var Dahlia'ene trege i år, når alt annet var så tidlig. Men nå står de fleste flott og er verd ventingen... Eksotisk flotte i bedene, og fine å ta inn i storslagne buketter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, og det er netop buketter og store blomster i efterårshaven, som jeg så gerne vil have. Ih, hvor jeg stadig håber at de planter snart kvitterer med blomster..
   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Har haft lidt blandet succes i år - dem jeg har sat i potter kom fint og blev store og flotte planter - men kun en kort blomstrinng med små blomster. De knolde der blev sat direkte i jorden er bogstaveligt eksploderet i grønt og masser og masser af blomster. Men først nu. Tror forklaringen ligger i at jeg har gødet dem i potterne for meget - så kan man åbenbart risikere at de bruger al krudtet på at skyde grene og blade, men glemme blomstringen....

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan sagtens være du har ret...men ih hvor er det irriterende med de dahlia. Gad vide hvor mange haveår jeg skal bruge på at finde rette balance?! Svært for min lettere utålmodige sjæl!

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 4. Mine Dahlia har heller ikke været noget at råbe hurra for i år - kun en enkel i potte har give mange smukke blomster.

  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. På sin vis rart at vide, at jeg ikke er alene med oplevelsen, men jøsses jeg alligevel bliver frustreret. Hvert år ved at sige "sidste gang", men kan alligevel ikke helt forlige mig med beslutningen når foråret kommer;0)
   Store havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka