torsdag den 1. maj 2014

OVERBEVIST OM ORANGE


Tvivlende har jeg været... Tvivlende på om jeg nu egentlig var parat til orange pift i haven. Men nu er jeg blevet ganske overbevist! Det store beds farveflor netop nu er bare ren livsglæde i mine øjne. Orange er simpelthen energi og livsglæde – men vel at mærke, hvis den bliver brugt med omtanke...


Tulipaner "Ballerina" og Don Quichotte


Her er det den orange, liljeformede tulipan ”Ballerina”, som på få dage komplet har forandre bedets udtryk (se her hvordan det så ud for blot fem dag siden) fra afdæmpede rosa toner til en ordentlig farvefest for fuld udblæsning.

Jeg synes i den grad, at den orange farve er et friskt pust til de rosa og mørke toner. Får bedet til at gløde!


Smukke og farverige bede med Tulipaner "Ballerina", "New Design", Don Quichotte og "Maytime" blomstrer i haven

Tulipaner "Ballerina", "New Design", Don Quichotte og "Maytime" blomstrer i haven

Så i dag vil jeg svælge over Det Store Plænebeds forvandling til det farverige – og så tør jeg nu godt indkorporere de orange pift i sommerens bede også, for ih du milde hvor jeg nyder de energibobler i maven, som denne farve giver mig i år.


Tulipaner "Ballerina" og "New Design" blomstrer i haven

Tulipaner "Ballerina" og Don Quichotte blomstrer i haven

Orange, liljeformet tulipan i haven giver haven energi og dristigt look
Tulipaner i haven

Tulipaner "Ballerina", "New Design", Don Quichotte og "Maytime" blomstrer i havens ene bedgruppe


De orange "Ballerina", de lyse "New Design", de pink Don Quichotte og de varmlilla "Maytime" dominerer nu, men snart kommer de helt mørke tulipaner "Queens Night" også for fuld styrke i bedetSort legehus til børnene står i frodige omgivelser

Vil du se orange i en mere nedtonet komposition, vil jeg anbefale dig at læse indlægget om et parisisk bed i kolde toner. Du kan finde det her

SKØN og farvebegejstret dag fra Katinka 


Blomstrende bede med tulipanerne Tulipaner "Ballerina", "New Design", Don Quichotte og "Maytime"


Tulipaner "Ballerina", "New Design", Don Quichotte og "Maytime" blomstrer i havens ene bedgruppe

14 kommentarer:

 1. Det ser fantastisk ud Katinka :-)
  Jeg har det fuldstændig på samme måde. Da jeg i sin tid satte alle mine kulørte tulipaner, var jeg ikke helt overbevist (men de var stort set gratis, sååå ... ). Og nu er det forårest sprudlende højdepunkt :-)
  Jeg har også overvejet sommerbede i de farver - det er nemlig rene hurmørbomber.
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe. Dejligt jeg ikke er alene:0) - Jeg har faktisk allerede lagt lidt frø til sommerblomster...uh, jeg trænger bare til lidt kække farvepift i år:0)

   Knus fra Katinka

   Slet
 2. du har ret :) - dejlige varme farver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih hvor er jeg glad for du også kan se det...at jeg ikke er alene med min farveglæde:0)

   SKØN dag fra Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka, wauu....hvilken effekt, det vil jeg prøve til næste år, det er godt nok flot og forfriskende. Kan godt forstå at det pirrer dine sanser, alt skal jo heller ikke være ens hvert år, syntes jeg. Jeg har selv, efter besøg i Tante Grøns have, forsøgt mig med lidt mere bolsjer farver i år og syntes faktisk, at det jeg har set indtil videre er lykkes meget godt. Men orange, den havde jeg ikke lige tænkt på, så vidt jeg husker ;-). Er spændt på det sidste bed jeg har. Tak for din inspiration, den tager jeg til mig, forsat god dag, hilsen Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Margit.

   Tak for din skønne kommentar. Nej det skal ikke være det samme år efter år, ifølge mig. Der skal være plads til leg, forsøg og eksperimenter:0) Jeg har også de tofarvede Rems Favourite for første gang i år - det er bare altid spændende at førsøge sig med tulipaner, for virker det ikke, ja så er det blot en skøn buket man får ud af det:0)

   Dejlig dag og en masse havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. De orange skaber herligt liv i bedet, hvor tone-i-tone tingene er meget mere stille i udtrykket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - og det er om at mærke efter hvad man har brug for og i hvilke doseringer. I år er jeg lykkelig for, at jeg i efteråret tog dette valg for del af haven...

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Det er bare en rigtig flot farvekombination.Tak for inspirationen,-det ville jeg nok ikke "turde",men nu skal det prøves.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, sikke dejligt at inspirerer - det er jeg SÅ glad for:0) Håber du nu har mere mod på lidt farveforsøg.
   Kærlig hilsen Katinka

   Slet
 6. Det ser dejligt ud med den Orange tulipan, giver lige det ekstra pift!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nemlig så glad for disse frække pift at energi og livsglæde:0) Orange er en svær farve, men når den kommer på rette sted kan den virkelig gøre godt..

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 7. Svar
  1. Så er vi to;0) - men hvor er jeg glad for du deler min begejstring!!

   Varme havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka