mandag den 10. marts 2014

KROKUS: SÅ KOM LØNNEN


Lønnen for ømme knæ, sorte fingre og lidt mere end en smule bandeord ved efterårets løglægning er, når løgene vitterligt blomstrer. 

Nu står en god del af mine krokus allerede og fylder haven med farve og masser af forårsfornemmelse. De indtager scenen efter erantissernes opvarmningsnummer, og hvor har jeg savnet de blomster. 

Derfor er der også lagt hundredevis af krokusløg de seneste år, for de fandtes ikke i haven her, da vi flyttede ind for 6½ år siden.


Krokus i haven er en af forårets helt store oplevelser


I mine øjne bliver krokus rigtig smukke, når de får lov at stå talrige derude. Så ses de også på afstand og er trods ringe størrelse ret effektfulde. 

Og så kan de noget særligt – de kan næsten udvise overjordisk skønhed i den stadigt ret lave sol – få hovederne gennemlyst på smukkeste vis, så man næsten kan gå i stå, når man først er blevet draget til en af blomsterne.


Hvide krokus i haven giver fortryllende forårsstemning til haverummene


Så dette er en lille fotografisk tur rundt og hilse på de botaniske krokus ”Jeanne D’Arc”, ”Blue Pearl”, og ”Cream Beauty.. ”, samt et par stykker jeg ikke har navnene på...

Åh jeg synes de er dejlige.


Smukke flødefarvede krokus blomstrer i haverummene

Gule toner i haven hitter
De gullige toner i Creme Beauty og en virkelig solskinsgul ukendt

Frøsåede krokus i forårshaven giver farve og overraskelse

Botaniske krokus giver oplevelse til haven i marts

En af de skønneste, hvide krokus i haven


Også de hvide og blå krokus har lidt gult over sig - de gør at de taler fint sammen farvemæssigt med erantis som stadigt står i haven

Smuk, blå perlemorsagtig krokus som passer ind i hver en have og hvert et haverum i forårstiden


Skøn solskinsdag fra Katinka
10 kommentarer:

 1. Dejlige krokusbilleder :-)
  Ja, det er alt efterårsbesværet værd, når man ser forårsresultatet - og det bliver kun bedre og bedre for hvert år :-)
  Og så er de tidlige krokus også en gave til alle de små sultne bier, som vågner nu, hvor der ikke er så mange andre blomster, de kan kaste deres kærlig hed på.
  Ha' en rigtig dejlig dag!
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe - og ja at lægge krokusløg er faktisk ikke se slemt som tulipanløg; de skal ikke så dybt og så ved man, at de kommer igen år efter år:0) Og at bierne bare er rundtossede af forårsglæde, når de hygger sig på støvdragerne, se det gør kun fornemmelsen endnu bedre.
   Skøn dag og knus fra Katinka

   Slet
 2. Ja krokus kan man ikke undvære, godt du fik sat nogle i efteråret, om få år har du lige så mange som mig og i store klynger, det er bare skønt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med krokus, at de kommer igen år efter år - kan virkelig se forskel på dem jeg satte for blot tre år siden og dem jeg fik i jorden i efteråret...de gamle er blevet helt klikedannende;0)
   Kh og dejlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Krokus er virkelig ugens blomst. De stråler så fint på sådan en flot dag som idag. Flotte billeder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0) - og ja i solen som denne uge beriger os med, er krokus helt uforlignelige, synes jeg...ikke til at stå for, når hjertet higer efter forår og farve...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 4. Kan man andet end elske krokus. Syntes en enkel krokus alene, ser så ensom og trist ud, så derfor fortrækker jeg dem også i store mængder. Er specielt faldet for Creme Beauty, som gør mig så glad at se på.
  Dejligt at dit hårde arbejde med at lægge mange løg har givet pote.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heike - og heldigvis er det ikke helt så hårdt at lægge krokusløg, som narcissers og tulipaners...og så kommer de igen og igen:0)
   Må tilstå at de store krokus ikke rigtig taler til mig, så i begyndelsen af mit haveliv overså jeg denne plantegruppe, som for mig blev meget "offentligt anlægs"-agtigt. Men de botaniske fik mig omvendt, så nu er jeg helt skudt i de små, enkle blomster...og ja helst i flok;0)
   Forrygende dag fra Katinka

   Slet
 5. Sikke en belønning;-) Hvor er det nogle smukke billeder du viser af dine krokus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - jeg er SÅ betaget af disse små blomster, som jeg bare MÅ stikke næse og kameralinse ned til:0)

   Herlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka