lørdag den 22. marts 2014

GRØNKÅL STRUTTER STADIG


Og kan stadig forsyne os med blad til en dejlig omgang grønkålspesto.
Denne stok står i højbed ved terrassen og har klaret sig ubesværet gennem den milde vinter. Nu skyder den så med nye, hvinende grønne blade.

Dejlig og næsten lidt af et forårsmirakel, sådan at kunne plukke fra haven i denne tid også.

Grønkål i højbed i haven


Dejlig lørdag fra Katinka 


NB:
Til grønkålspesto blendes grønkålblade godt med hvidløg, mandler, olivenolie, en sjat vand, parmesanost og reven citronskal. Dejligt blandt andet til pasta, kartofler og oksekød


Grønkål i højbed i haven

10 kommentarer:

 1. Lyder bestemt lækkert.....og smukt ser det ud med den lækre grønne farve. Rigtig god weekend Katinka.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Dorthe - og ja de skønne, grønne skud næsten strutter af sundhed synes jeg:0)

   Knus og skøn søndag fra Katinka

   Slet
 2. Uhmm, det lyder godt nok lækkert. Har aldrig rigtig før brugt grønkål, måske man skulle starte nu?
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var første år her...og første forsøg endte faktisk ikke ret godt (men med stor glæde for sultne sommerfuglelaver:0(). Dog fik jeg tiltusket mig nogle nye planter og de har virkelig klaret alt så overbevisende. Og så er grønkål ret smuk, synes jeg...

   Vidunderlig søndag fra Katinka

   Slet
 3. Elsker hjemmelavet pesto, og denne med grønkålen er ny! Mange tak!
  Håber mine grønkål vil overleve lidt længere i år, sommerfuglene gjorde kål på dem over en nat i sidste sæson, det er sådan jeg husker det nu;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Jeg må tilstå, at mine også blev ædt af skrubsultne kålsommerfuglelarver på et øjeblik. Men jeg var heldigvis så forkælet, at min far gravede nogle af sine planter op og forærede mig dem. Det er dem der har klaret sig så godt. I år vil jeg helt sikkert plante kål igen, men denne gang skal de under net, desværre...
   Skøn søndag fra Katinka

   Slet
 4. Skikkelig kortreist mat :-)) En tøffing den kålen! God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tøffing er da det skønneste ord, og passer akkurat til disse planter:0) For selvom vinteren i Danmark har været mild i år, ja så synes jeg de har været så dygtige til at klare sig igennem. Så dejligt livsbekræftende:0)
   Skøn søndag fra Katinka

   Slet
 5. Fantastisk å se bildene og høre om de struttende grønne bladene! Takk for hyggelig kommentar inne hos meg. Så har du også oppskriften på den fristende pesto - den skal jeg prøve. Selvom jeg kun har butikk innkjøpt hollansk grønnkål for øyeblikket.... bedre enn ingenting!

  SvarSlet
  Svar
  1. Meget bedre end ingenting:0) - Og selv tak - dejligt at finde grønkåls-glæde andre steder også...
   Dejlig dag og mange forårshilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka