lørdag den 1. marts 2014

DEN LÆKRE LYSEGULE


Lysegul begynder flere og flere havefolk at få øjnene op for. Tidligere lød der nærmest ramaskrig, hvis blot der blev hvisker om gul farve ude som inde, men nu er det som om, at svampemalede solskinsvægge er så meget fortid, at vi nu kan fokusere på farvens fordele.

Og jeg må tilstå; jeg er vild med gul. Mest den kolde citrongule og så de lyse nuancer. Elsker kraften, energien og lyset, som farven giver. Det har jeg mere end tiårs jubilæum i at erkende.
I haven har jeg allerede en del i denne skala, men mest i sammenhænge med de kolde og hvide toner. Glæder mig sådan til at gense farverne på især forårsvæksterne som narcisser og tulipaner. 
Der er nu lidt tid til, så jeg tøjler utålmodigheden ved at sætte buketter af købetulipaner i vaser.  

Her er det koldgule, dobbelte tulipaner, som giver liv til spisestuen. De er ikke så intense og påtrængende i farven som rigtig hidsig citrongul, men dejligt friske er de alligevel, synes jeg.

Hvordan har du det med gul?Smilende lørdag fra Katinka


9 kommentarer:

 1. Hej Katinka,
  Jeg er også vild med den måneskinsgule og må sige, at jeg synes din buket her er super smuk. Hav en rigtig dejlig weekend :)
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mathias.
   Dejligt at vi er flere med trang til "syrlige bolcher"

   Skøn søndag fra Katinka

   Slet
  2. Tak Mathias.
   Dejligt at vi er flere med trang til "syrlige bolcher"

   Skøn søndag fra Katinka

   Slet
 2. Gult er jo solskin, og jeg synes, det er en dejlig farve. Den svagt gule er utrolig smuk. Specielt i den mørke kande, ser din buket super godt ud. God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente. Jeg nyder også min runde kande og lader blomsterne lege solskin i stuen nu:0)
   Vidunderlig søndag fra Katinka

   Slet
 3. Jeg er mest til den lysegule, men når mit påskeliljebed blomstrer lige om snart, så lyser det vældigt op i haven og tiltrækker øjet. Hvis du har kigget på min blog, kan du se, at de er godt på vej.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. De er SÅ langt fremme hos dig (undskyld men bare i en periode hvor jeg ikke når at lægge kommentarer:0()... De helt Netto-gule er heller ikke mine ynglinge, men påskeliljer og som nu erantis nyder jeg nu, da farvens kraft er tiltrængt efter en mørk tid:0)
   KH og dejlig søndag fra Katinka

   Slet
 4. Jeg synes der er mange fine gule farver, jeg er også begyndt at bruge dem de senere år. Mit historiske rosen bed er en symfoni af gule og hvide farver her i tidligt forår med narcisser, hyacinter , kejserkrone mm. Jeg skal anlægge en østvendt terrasse, der har jeg bestemt, der skal være gule roser. God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder mere end fortryllende med dit bed og dine terrasseplaner. Der er mange uendeligt lækre gule roser...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka