tirsdag den 11. februar 2014

RÅT, BART OG ANDERLEDES


Tulipaner er for mig et must i januar og februar. Skønne, sprøde og sprængfyldt med forårslængsel.

Jeg elsker deres grønne duft, bladenes knitren og blomsternes enkle form. Men altid har en ende – også buketter. I sidste uge viste jeg hvordan en buket kunne få nyt liv indfrosset i en islygte (se her), i dag er det så, hvordan man kan give en buket nyt liv, når dens struttende ungdom er vel overstået.

Karen Blixen bandt buketter af tulipaner helt strippet for blade. Men siden jeg holder så meget af disse lysegrønne svøb, ja så er det først, når bladenderne bliver tørre, at jeg fjerner "skørterne".
Denne buket er med tulipaner bundet om efter en lille uge. Jeg elsker det skæve og sprælske, så ofte lader jeg tulipaner stå i godt med vand, så de vokser og snor sig. Disse er også ”vasegroet”, så de ikke står ret. 

Her har jeg bundet en anderledes buket, som bryder med gængse forestillinger om symmetri og ligevægt. Denne står i vindueskarmen og jeg har ladet blomsterne tynges som kaskade ud over karmen, mens lavbevoksede grene og den visuelt tunge zinkvase holder lidt på balancen.
Sjovt at lege og udfordre sig selv – og med en buket er det vist i det ganske harmløse hjørne.


Hyggelig dag fra Katinka


3 kommentarer:

  1. Smukt! Hav en god dag :-)

    SvarSlet
  2. Det ser godt ud! Er også selv helt vild med tulipanernes bevægelighed:-)

    SvarSlet
  3. Smuk buket - kan godt lide, at der er bevægelse i buketten :-)

    SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka