onsdag den 5. februar 2014

JEG BEHØVER FARVER...


...hvilket ses i mine frøindkøb indtil videre.

Og det skønne ved sommerblomster er jo netop, at man kan lege med nye farver og toner år efter år – de er ikke så stationære som stauderne.

Og i år banker hjertet for orange pift hist og her – ikke i store, voldsomme partier, men som små, opsigtsvækkende lynnedslag blandt både blå og rosa/mørke nuancer.
Så selvom det igen i år er frø til de hvide, grøftekantlignende planter, der sammen med de blå og mørke toner dominerer, ja så er der også valgt både cosmos (stolt kavaler) i orange og gule farver, morgenfrue, en høj tagetes i brændt orange (som jeg kært har fået forærende) og stauden Kinesisk engblomme i klar orange.


Måske flere kommer til. Hvem ved...

Sukker bare sådan efter farvernes energi, pjank og store armbevægelser efter mørke, mørke måneder.

Dejlig dag fra Katinka

8 kommentarer:

 1. Man skal slet ikke undervurdere den glæde, farver kan skabe i haven .-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Signe - og i år behøver jeg dem mere end nogensinde før...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Jamen det kan kun blive godt :-) Vi higer efter farver nu. Jeg drømmer om lange farvestrølende rækker med snitblomster til eventyrlige buketter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha hvor kan jeg følge dig...og efter en usædvanlig mørk januar (som kom efter konstant tusmørke i november og december), ja så trænger vi til lys, farver og farveenergi:0)

   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Jamen sommerblomster er vel primært også stærke farver og eksplosioner i haven!Der kommer da heldigvis en del nyheder hvert år hos frøforhandlere,så god fornøjelse med noget kulør!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jan. Jo der findes mange farverige, men jeg plejer at vælge de nedtonede. Men nu efter mørke, mørke, mørke ja så skal der virkeligt leges med farverne i år:0)

   Hyggelig dag fra Katinka

   Slet
 4. De orange pift kan virkelig højne niveauet i flere forskellige farvesammensætninger - det må også gerne være lidt frækt indimellem... Det er en skøn tid med frøbestillinger og haveplaner :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu kommer drømmene og foråret mærkes så småt... Og ja der skal være plads til det flabede i år;0)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka