søndag den 20. oktober 2013

SÅ ER DET TID TIL LØG


De er i hvert fald indkøbte og klar til at komme i jorden, så nu er det bare armene, der skal overtales til at gå videre med det tunge arbejde. Bliver vist aldrig min ynglingsbeskæftigelse, men er dog lidt på vej.

Igen i år forsøger jeg at begrænse mig, men helt let er det ikke. 

Dog kun halvvejs mod de tusind, så en smule fornuftig er jeg indtil videre. 

Collage af Det Store Plænebed. Orange pift skal i år forsøges...


Satser på, at der de forgående år er plantet blandt andet så mange narcisser, perlehyacinter og krokus, at bestanden burde være stabil i flere områder af haven.

Foreløbig er planen:

FORHAVE:
Tulipan turkestanica (supplering)
Hvide botaniske krokus (supplering)

Siden forhaven en dag skal laves om, holder jeg her lidt igen. Syrenkrat skal dog have bunden fyldt af krokus.

GAVLHAVEN:
Tulipaner “Blue Parrot”
+
Blå krokus “Blue Pearl” (supplering)

Masser af blå løgplanter blev sidste år lagt, men jeg vil gerne holde bestanden af blå tulipaner ved lige.
DET STORE PLÆNEBED+:
Tulipaner:
Queens Night (supplering)
Don Quichotte (supplering)
Rem’s Favorite (ny)
Ballerina (ny)

+ Allium ”Purple Sensation” (supplering - er simpelthen for nærrig til at købe  sådanne eksotiske løg til 100,- stykket!)
Og krokus ”Pickwick”

(Desuden skal Purissima også lægges, men i forlængelse af bed - mere om det snart...)


Sidste år fik jeg (forhåbentlig) gravet løg fra tulipan ”Pink Impression” op, da de var for abrikos i farven. Nu vil jeg forsøge at skabe lidt drama blandt de mørke og pink toner med den tofarve ”Rem’s Favorite” og enkelte små orange pift i form af de liljeformede orange tulipaner ”Ballerina”. Ser det tosset ud, ja så ryger de i vaser i stedet...

I forvejen er der udover nævnte forhåbentlig stadig Mayflower og Angelique i bedet.

Har også indkøbt stribede krokus her til, da jeg sidste år savnede de små forårsbebudere i dette bed, som er så let at betragte indefra huset. De stribede er jeg spændt på – men så længe de ikke står i vilde hjørner, håber jeg de lader sig indpasse uden at virke for kunstige i deres udtryk.

HÆKBED:
Tulipan turkestanica (supplering)
+
Allium ”Mount Everest” (supplering)
Hvid krokus (supplering)

Her holder jeg i år lidt igen, da bedet er pakket med løg i hvide og gullige toner. Vil dog have flere af de markante, hvide allium i bedet, samt de underskønne botaniske tulipaner, som jeg slet, slet ikke kan få for mange af... 

Og krokus kan der jo altid findes plads til...Håber på et endnu skønnere forårssyn end maj i år...(klik her hvis du vil se eller gense mine forårsbede)

Skøn dag fra Katinka

10 kommentarer:

 1. Hej Katinka

  Det ser da rigtig godt ud - jeg er nok lidt mere impulsiv og tilfældig når jeg sætter løg -nogen vil nok sige koatisk:)

  Hvor har du da været så uheldig at finde purple sensation til 100kr stk? Den står til omkring 0,4€ normalt.... så der er da noget at spare;)

  en dejlig dag herfra

  SvarSlet
 2. Bliver flot til næste år med alle de farver som du matcher sammen ,men som Karsten skriver må der vist foreligge en misforståelse med prisen på den allium??
  Ha en fin dag!!

  SvarSlet
 3. Hej Katinka.Det bliver da et forrygende skue med alle de løg du lægger......kan se at jeg har mange af dem du nævner.Men kan da heller ikke forstå den pris på allium.....jeg har købt dem til 30 kr .
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
 4. Ups - sorry den mangelfulde formulering...mente at mange af de mere specielle allium kan koste små formuer, mens denne Purple Sensation fås til sådanne priser, at man godt kan frådse lidt. Sorry misforståelsen:0)

  SKØN aften herfra

  SvarSlet
 5. Det bliver et fantastisk forårsflor i alle dine bede. Meget systematisk, men det er godt for en selv at have overblikket over hvor der skal suppleres og hvor man kan begynde med nye typer. Rem's Favourite har jeg hørt om før, men ikke fået den endnu selv. God aften til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er spændt på den Rem's, og håber den tofarvede hvid og mørk vil skabe spil og sammenhæng i haven. Men de farver kan jo drille... Har i år gennemgravet bed, så det også var lettere at få løg ned inde i midten, hvor jeg sidste år noterede, at at der skulle tilføjes. Åh, nu kan jeg næsten ikke vente til forårets flor:0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 6. Dejligt med mange løg. Det kommer til at se godt ud
  Jeg har også langt mange i år. Blandt andet har jeg lagt 200 purple sensation, så det er da godt de ikke kostede 100 kr./stk :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. 200 løg er også en ordentlig slat:0) - jeg tror jeg endte med 80 allium og ca 700 andre (tulipaner og krokus)...der er jo altid nogle flere der ryger i kurven...

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 7. Her er årets løk plantet og vinteren kan for så vidt bare komme. Eller vent, den kan vel vente litt?! God ny uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vente vente vente - her er jeg nemlig slet ikke vinter-klar, men de lover også 18 grader i morgen, så det hjælper på evnen til at fortrænge, at vinteren er lige om hjørnet.

   Herlig dag og uge fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka