mandag den 28. oktober 2013

NYT BEDPROJEKT (FOR EN DER BLEV BLIND PÅ ALBUERNE)


Du kender det måske – man kan blive blind som en høne på ens eget hjems muligheder og løsninger.
Det kender jeg i hvert fald til. 1000 gange lettere at se sammenhænge og store linjer hos andre, for også¨jeg kan blive hjemme-blind.

Længe har jeg surmulet en smule over, at baghaven blev for udflydende – at plænens form med det falske perspektiv ikke fremstod tydeligt nok. Men den mest logiske løsning faldt mig ikke ind. 
Hvorfor? Jeg aner det ikke!

Plænen sider er ikke parallelle, men vinkler let mod hinanden væk fra huset. Dette er gjort for visuelt at gøre området længere. 
Snyd? Jovist, men ikke helt på plads alligevel. Illusionen blev forstyret. 

Så var det jeg for tre uger siden nonchalant kastede blik ud i haven og i samme sekund stod løsningen klar. Den lille bakke (til højre for plænens afslutning) skulle inddrages i "Det store Plænebed". Ikke sådan forstået at de fysisk skulle hænge sammen, men linjen og udtrykket trækkes op i dette område, så det kunne blive sammen bedtype som plænebedet. Planter skulle gå igen (de der tåler skygge) og det lange træk og plænens form kunne herved forstærkes.

Mærkeligt det ikke blev tænkt for lang tid siden...


Og hos mig er der kun langt fra tanke til handling, når andre blander sig, så nu er der fjernet græs, lagt flisegang til bakketoppen (opdeling fra vilde hjørne + udkigspost). 

Sankthansurt ”Matrona”, græsser, løvefod, storrodet storkenæb, lammeøre og hosta dækker nu størstedelen af området, for netop at linke til bedet nedenfor. Desuden er der sat forårsløg som i Plænebedet. Vil skabe et visuelt sammenhængende bed, men med 1 meter bred sti imellem.

Glæder mig sådan til at se resultatet til sommer – bedre sent end aldrig...

Skøn dag fra projekt-tossen

(Og ja, jeg ved godt at plænens anden siden mangler en opstramning, men den kamp venter jeg lidt med...)


Lidt fotos fra området nu - bedet er desværre skæmmet af den voldsomme deling og omplacering af stauder, som det den seneste tid har været udsat for. Men det skulle gerne rette sig til næste år...T.v. Det Store Plænebed set fra gavlhaven af 
T.h. Bedets "inderside" langs græsplænen

Den lille bakke med udkigspost - og nej græsset er IKKE slået sidste gang for i år....8 kommentarer:

 1. Det virker som en rigtig god idé, og jeg forstår godt, du glæder dig til at se resultatet. Ja, man kan hurtigt blive hjemmeblind - det kender jeg alt for godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er vist et kendt fænomen, at man hos sig selv er lidt for blind af faste forestillinger:0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Jeg kender det godt og det er så befriende når det indvendige syn pludselig åbenbarer sig og man kan se hvordan det skal være;)
  Dejligt at du fik hul på på ideen og bedre sent end aldrig. Og det er dejligt at du allerede har udført arbejdet så det bare er at glæde dig til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg glæder mig til foråret...kan slet ikke vente faktisk:0)

   Og ja det gik stærkt da jeg "så lyset", for den var så oplagt, at det ikke krævede grublerier - kun hårdt arbejde...

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Godt du fik styr på den linie og fik den ført helt igennem. Det kan kun blive godt :-)
  I en lille have er det et godt virkemiddel, at vinkle bede eller stier, så det synsmæssigt skaber mere dybde :-) Jeg gjorde det samme med en sti i min søsters baghave ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til kanterne står med stauder til sommer:0) - Og ja det er gode tricks, som snild også kan bruges i store haver. Gerne med modsat fortegn, så man kan lege med perspektivet og trække elementer optisk tættere på, end de fysisk er:0)

   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 4. Jeg synes det ser rigtigt godt ud allerede, og ja du kan tro, jeg kender det med at være hjemmeblind. Det er faktisk en fantastisk oplevelse, når det pludselig går op for en hvad det er der skal til :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sådan en boblende følelse i maven, af at finde løsningen. En lettelse og glæde:0)

   Og hjemmeblindhed er vi vist mange der kender til;0) - at man slet ikke kan få øjnene til at fungere pga hjernens faste regler og forestillinger...men irriterende er det altså!

   Skøn dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka