torsdag den 10. oktober 2013

DAHLIA I TOP-KLASSE


I den seneste tid har jeg besøgt flere steder med dahlia. Mange skønne planter har jeg oplevet, men der var især to, som jeg blev helt overvældet af. Den ene fordi den i form, væsen og elegance skilte sig ud fra de øvrige, den anden fordi dens bløde farve var bemærkelsesværdig smuk. 

På ingen vis skinger eller kunstig, men bare umådelig lækker!


Den første bærer navnet "Brides bouquet"

Vild med dens præcist formede yderste kronblade og de fligede inderste, som krøller rundt om det orange midtpunkt. Jeg synes godt man kan kalde den "billedskøn".Den anden hedder "Ellen Houston"

Gul dahlia


Synes den er så fin og blød både i form og farve. En umådeligt dejlig gul farve, som da burde kunne overtale selv de mest gul-hadende mennesker til at overgive sig til farvens kvaliteter.


Og faktisk klæder de to sorter dahlia hinanden, hvis man vil have flere typer ved siden af hinanden.  hvid dahliaJeg har ingen af disse i haven selv, så ved intet om deres cv, men derfor vil jeg alligevel tillade mig at give min begejstring videre.

Måske du kan følge mig?Skøn dag fra Katinka

4 kommentarer:

 1. 'Bridal Bouquet' är verkligen vacker! Den skulle jag gärna vilja ha i trädgården, men var får man tag i den? (Eller var kan man läsa om den?) Har googlat på "Dahlia bridal bouquet" men jag får bara upp brudbuketter, inga dahlior. Ser att blommorna sitter på långa skaft, det tycker jag om! Hur hög kan den vara?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 2. Hej Ruben - skynder mig lige at svare...
  Som skrevet har jeg den ikke selv, men tror at den igen kommer til salg på http://www.hollandske-blomster.dk/shop/dahlia-georginer-knolde-34c14.html. Her har de i hvert fald flere fotos af den, men naturligvis først knolde til salg igen til foråret.
  Disse planter jeg fotograferede var godt 1 meter høje +, men de er sikkert også vældig godt passede med både gødning, vand og rosende ord.
  Håber det var et svar du kunne bruge
  (Nb: Jeg søgte "georginer Brides bouquet" og det gav bedre hits end søgning med "dahlia". Vælger du "billeder" på google er det også lettere at finde blomsten og ikke en masse brudebuketter istedet)

  Skøn dag fra Katinka

  SvarSlet
 3. .... jeg kan sagtens følge dig. Giv endelig et "pip" når vi skal til at bestille Dahlia knolde hjem - det kunne let gå hen og blive en stor passion.


  God aften til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lover jeg holder øje, Ulla:0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka