mandag den 7. oktober 2013

3 DEJLIGE DAHLIASTEDER, DEL II (FORTSAT) + ET TRICK


I dag er det den overdådige dahlia-have i Sophienholm Slotspark, der får lov at vise flere kraftfulde farvekombinationer frem. I går var det de orange og rosa toner, i dag er det primært de røde og gule toner, der får lov at blusse.

Voldsomt og vovet – men virkelig bemærkelsesværdige.

Håber ikke de slår dig helt omkuld.
Det er en udpræget samlerhave med rene dahlia-bede. De sidste to fotos viser hvordan det også der ud. At farvesammensætningen er ret voldsom. 
Synes hvid er en lidt problematisk farve at tilføre så kulørte bede. I mine øjne tager hvid lidt magi ud af de stærke farver og får dem til at virke skingre. 

Så selvom der er meget smukke og stærke farvekombinationer af finde, ja så er det også om at give sig selv tid til, at finde de rigtige steder af stå...MEN NU TIL TRICKET: 

Ikke hverken lækkert eller detalje-orienteret, men synes lige jeg vil lade jer se denne lette måde at støtte planterne på.
For har man dahliaplanter i hobetal, så kan det være dyrt, besværligt og tidskrævende at støtte hver enkel plante. Her har man valgt at spænde hvad der ligner almindeligt havehegn ud over bedet i 20-30 cm højde. Det er fastgjort med metalspyd og nej det er ikke en lækker detalje, men faktisk ret smart og til at gå til. Og så ser man det jo kun, hvis man som jeg snuser rundt for at finde ud af løsningen.


Men husk: Sophienholm Slotspark er åben for offentligheden og et vidunderligt sted at besøge for små som store. Og selvom dahliahaven gemmer sig lidt i baggrunden med hække og hegn for, så er den værd at bemærke og besøge, synes jeg.

Skøn dag fra Katinka 


Du kan læse mere om de orange, røde og rosa toner i haven i indlægget fra i går (klik her), samt læse om en betragtelig mere nedtonet brug af dahlia i DEL I fra Præstegårdshaven i Birkerød (klik her)
6 kommentarer:

 1. Tricket har jeg brugt herhjemme i de sidste 2 år ;), flotte billeder, de dahliaer er blevet fodret godt, med det brag af blomster :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo....så fremme i skoene man er Tim;0) (eller totalt nul-opdateret jeg er;0)) - Håber tricket så faktisk virker hos dig også. Måtte jo gå på jagt efter årsagen til, at de dahlia stod SÅ flot uden slinger. Men ja de er sikkert nogle af de mest forkælede dahlia i DK. Repræsenterer Dahliaselskabet, så de får nok al den kærlighed (+ gødning, vand og rosende ord) de kan klare, tænker jer.

   Skøn dag og mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Ahahhhh, det var tricket. Som vi ganske overså i dag, da vi var på besøg ;-). Efter at have været der, må jeg give Tim ret. De har helt sikkert fået krudt og masser af vand. Overvældende dejlige allesammen. Tak for tippet.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. I besøgte simpelthen haven i går?:0) - Aj hvor fantastisk!!! Og tricket er sådan et lidt lavpraktisk et, men må være en billig og hurtig måde at skabe støtte til planter i rå mængder... Håber I havde en dejlig tur og blev inspirerede - og ja jeg er med på holdet af dem der tror disse dahlia lever en sand luksustilværelse med vitaminer (måske nærmere doping...), vand og rosende ord;0)

   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka. Tusind tak for dine indlæg. Enig i at det er problematisk at blande hvide dahlier sammen med pang-farverne. Det virker forkert hvis det kan udtrykkes sådan. Jeg vil huske på dine fine turforslag og tage på inspirationstur næste år. Se også Søren Ryges smukke Dahlia exit 2013 på Politikens hjemmeside i dag. Frosten må gerne vente lidt endnu for min (og mine georginers skyld).

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh ja, vent endelig med frostgrader - kan stadig sagtens bruge meget mere lune og blomsterpragt...
   Og ja han Ryge er jo nok en af landets mest dahlia-begejstrede mennesker og med en have sprængfyldt med blomsternes farve og intensitet. Så også (sidste år ?) udsendelse om hans samarbejde med kunstner, som fik lov at plukke alle blomsterhovederne og lægge dem som tæppe der langsomt blev nedbrudt. Smukt, sårbart og tankevækkende om den forgængelige skønhed...

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka