lørdag den 5. oktober 2013

3 DEJLIGE DAHLIASTEDER, DEL I


Måske du har det ligesom jeg: dahlia er lidt besværlige at have med at gøre og mange også lidt udfordrende i farve og form. Alligevel kan de noget, de dronninger af efteråret! Jeg har besøgt 3 forskellige steder, hvor dahliaerne får lov at give den hele armen og vise os tvivlere hvad de kan.Præstegårdshaven Birkerød

I dag besøger vi Præstegårdshaven i Birkerød. Her har Præstegårdens Havekreds under Haveselskabet fået lov af kommunen til, at bruge et stykke af den gamle præstegård til havedyrkning.

I år er ankomststien flankeret af brede, frodige dahliarabatter holdt i mørkerøde og rosa nuancer. Smukt afstemte er de forskellige sorter og billedet er roligt og ikke så hungrende på opmærksomhed, som disse planter til tider kan opleves. Her forenes rød og rosa så farverne fremstår delikate uden at blive hverken sukker-søde eller anmassende. Ret dygtigt, synes jeg.

Planterne står som lange plantebølger med de skønne blomsterhoveder side om side og vævende ind i hinanden. Og vel at mærke så langt øjet rækker (hvis man som jeg er nærsynet som en årsgammel høne...).

Haven er helt åben for offentligheden, så kommer du på disse kanter, hvad så med et smut indenom?Her er stemningsfotos fra den smukke allé:Præstegårdshaven Birkerød


Lyserøde dahlia


I præstegården er der en dejlig havebutik , som har lørdage åbent i sommerhalvåret (+/-)


Dahliabede i Birkerød

Dahlia

Dahliabede
I morgen tager jeg dig med til en anden og meget mere spektakulær og farverig dahlia-have. Noget helt andet, men også helt skønt og meget inspirerende.

Dejlig dag fra Katinka


Du kan læse mere om havekredsen her:

8 kommentarer:

 1. De gamle præstegårdshaver rundt omkring har tit meget at byde på havemæssigt. Denne have med disse skønne Dahliaer er godt nok smuk. Jeg er selv meget glad for Dahlia, men har ikke ret mange. Et indlæg som dit her får virkelig drømmene til at vokse om endnu flere Dahlia og jeg glæder mig til at læse dine næste Dahlia indlæg også.
  Farvesammensætningen er meget fin - ja, dygtig, som du skriver - de har tænkt over sagerne her!

  Skøn lørdag til dig:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla - ja selvom jeg jo stadig er lidt luren på denne plantegruppe, så må jeg indrømme, at denne sammensætning fik mine øjne op og hjernen i drømmeland, for jeg synes det var et skønt, blomstrende og overvældende syn her i begyndelsen af oktober.
   Men håber du også vil blive inspireret i dag, hvor det hele bliver en del mere farverigt:0)

   Herlig søndag fra Katinka

   Slet
 2. Drømmedejligt!
  Hvor er det fedt når man tør at bruge de ofte voldsomme og anmasende georginer til noget nyt. Dejligt at der bliver tænkt ud af boksen, meget `dygtigt´ som du skriver :-)
  Tak for mange smukke indlæg,
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen Mathias og tak for dine pæne ord! Og ja jeg bliver så varm om havehjertet, når der nytænkes og kreativiteten blomstrer. Synes kombinationen er smuk og får dahliaerne til at fremstå ret elegante - ikke altid deres spidskompetence;0)

   Kh og dejlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Smukt ser det ud, jeg kan godt lide disse afdæmpede farver, som dahlia også kan have.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - gør planterne godt at smelte mere sammen og ikke råbe om kap synes jeg, men i dag kommer der betragteligt mere farvekolorit på bloggen - meget mere voldsomt og energimættet, men dejlig oplevelse også.

   Kh og nyd dagen fra Katinka

   Slet
 4. Ja, her i landliggerhaven elsker vi georginer og da det er mandens område hedder det "jo vildere, jo bedre". Alt imens jeg prøver at holde lidt styr på farverne, hvilket lykkes til en vis grad ;-). Landliggermanden elsker at grave dem op og få dem til at overleve vinteren over. Der er lidt sport i det. Det fantastiske ved georginer er - ud over deres lange blomstringstid - at de kommer i alle mulige farver og udformninger. Jeg vil vove at påstå, at der en en georgine til enhver smag. Hvad dit indlæg da også viser. Glæder mig allerede til i morgen ;-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er misundelig!!!! En havemand med tålmodighed til det - i mine øjne - så besværlige overvintringsarbejde. Helt skønt. Men smiler ved tanken om jeres lille "farve-tvist" - uha her er jeg ikke vant til demokrati i forhold til bedene. Her er jeg ren diktator;0).

   Håber dagens (og i morgens) indlæg vil falde i din samg - har fotograferet sted med meget
   voldsommere farvesammensætning, men meget inspirerende og energigivende synes jeg:0)

   Super skøn søndag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka