onsdag den 25. september 2013

VINBJERGSNEGLE SOM VENNER


Dem er der kamp om her i området. De samles ind og synges for, så de kan blive i haven og konsumere æg fra deres mindre velkomne halv-fætre ”dræbersneglen”. 
Flere naboer forsøger at besidde sneglene ved hjælp af neglelaksprikker på sneglehusene, men så langt vil jeg nu ikke gå. 

Så hellere pæne ord og placering i gourmet-områder, tænker jeg. 

Jovist disse store vinbjergbasser kan nappe lidt i staudernes blade, men ikke i spor samme omfang som de slimede bæster til ibiriske skovsnegle.

Og om det er vinbjergsneglene, fuglene eller bare haveåret, der har kæmpet godt mod dræbersneglene denne sommer, det ved jeg ikke. Men der har ikke været grusomt mange i år. 

Dog har de kastet sig frådende over mine smukke arme lupiner, som de på ingen tid fik bidt ned til jorden. Ufatteligt hvad sådanne slimede kræ kan fortære på ingen tid – 10-15 væmmelige snegle i en bande og så kan en stor plante være skamferet og elimineret på en aften eller to. Øv.

Så jeg samler vinbjergsnegle, hvor jeg kommer hen og byder dem varmt indenfor. 
De er da meget hyggeligere, synes jeg.

Dejlig dag fra Katinka

6 kommentarer:

 1. Og så er de jo også væsentlig kønnere at se på end de slimede dræbersnegle - hos os kaldet skiderikker.

  SvarSlet
  Svar
  1. :0) - Ja her går de også under ikke voldsomt flatterende navne - hader de dræbersnegle helt ind i min grønne havesjæl!

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 2. Jeg har også en del vinbjergsnegle i haven, og jeg har altid passet godt på dem, for de er fredede (tror jeg nok?), men jeg vidste ikke, at de fortærer anden slags snegle. Så er det nok derfor, at jeg i år og sidste år næsten ingen har haft af de slimede bæster. Jeg troede ellers, at det var min helt vilde dræbertrang igennem 4-5 år, som havde fået næsten bugt med dem. Men det skyldes nok snarere et eller andet naturfænomen. Det kan jo ikke for alvor batte at holde gangene rene. Så gemmer de sig bare inde i bedene

  Glædelig septemberonsdag
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske en kombi - den dræbertrang har måske også fået dem til at tage flugten;0)

   Og selvfølgelig hjælper det at samle snegle ind, men jeg tror lige som du, at det vil være umuligt at helt eliminere antallet af dræbersnegle...så er det godt vinbjergsneglene kan hjælpe til med jobbet...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 3. Jeg indførte en masse vinbjergsnegle for en uge siden, satte dem rundt om i bedene, jeg har ikke set skyggen af dem siden :( Gad vide hvor de blev af, der var ½ pose fuld.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. De hygger sig da rundt i din skønne have - må være rent paradis for vinbjergsneglene sådan at dumpe ned hos dig...tror på ingen måde de har taget flugten:0)

   Skøn dag og KH Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka