torsdag den 12. september 2013

STOF TIL DRØMMESYN


Phlox har i mine øjne nøjagtigt det som sensommerhaven efterspørger: blomsterskyer, duft og peake netop nu. Og denne phlox ”Europa” er det rene drømmesyn for tiden, synes jeg. 

Sådan en farve der får mig til at drømme hen.Planterne klippes ned midt på sommeren for at forsinke blomstringen og gøre væksten lidt bredere og mere stabil. Først kan det gøre en smule ondt, men når synet nu folder sig ud, ja så er jeg igen i år overbevist – det er nu og sådan jeg vil have dem.

Og den kolde rosa farve er jeg så betaget af. Synes den giver ro og poesi til denne tids ellers mere brændte farver. Den er så uendelig smuk i solens yderpunkter morgen og aften og fader uden problemer sammen med de blå toner også. Så i en tid, hvor jeg ellers går lidt hårdt til flere andre rosa toner, så er jeg mere end begejstret for denne phlox… Et duftende drømmesyn at sige ”godmorgen” og ”godaften” til.

Duftende dejlig dag fra Katinka

6 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke dine Phlox - må sige at jeg også er stor fan af denne staude, i alle farver.
  Men jeg klipper kun det halve af mine planter ned om sommeren. På den måde får jeg en uendelig lang blomstring. Lige efter min smag.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå. Jeg tog hele dynen i år, da det er lige nu i denne tid haven her begynder at mangle lidt sprød farve:0)

   Kh Katinka

   Slet
 2. Lyset er fantastisk i dine billeder i dag og får det eventyrlige i phlox'en frem. Man kan da ikke undvære disse planter lige nu - jeg drømmer om at udvide bestanden, der er så mange smukke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla - og phlox er simpelthen dejlige. Havde dem ikke i begyndelsen af mit haveliv, da jeg forbandt dem med væltende og meldugbefængte planter. Men med nedklipning i sommeren og sunde sorter er der ingen problemer...og duften er jo vidunderlig!

   Skøn lørdag med sol og stadig sommerstemning fra
   Katinka

   Slet
 3. Svar
  1. Tak - og ja du har ret...de er lidt sukrede på fotos:0)

   Dejlig helg - forhåbentlig også med sol i Norge...
   fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka