onsdag den 4. september 2013

DEJLIGE, DRAMATISKE DAHLIA


Her vil jeg ikke ud i en længere diskussion om dahliaers plads her i verden, men blot nævne, at jeg i sensommeren nyder nogle af de store blomsterhoveder, om end jeg er lidt utilfreds med duftløsheden.

Synes den klare fordel ved denne gruppe er, at man godt kan tillade sig lidt fantasifulde farve-forsøg. Det er jo hverken værre eller bedre end de står een sommer på samme sted, og er farven for udfordrende er der jo oplagt mulighed for buketter indenfor.

Og nej, jeg er ingen dahlia-dronning – tværtimod nok mere reelt at kalde mig dahlia-dræberen. Derfor har jeg i år købt store planter i vækst og kun kæmpet med få knolde. Overvintring er en lidt speget affære, når man ikke har en isoleret garage e.lign, men har nu fået fif om at lade den kamp-tørre til efteråret. Ikke noget med at pakke dem for tidligt ind. 


Mørk, mørk rød - som gammel vin og fed velour...


Håber dette trick vil virke, for tror, at der under jordoverfladen på mine indkøb gemmer sig gedigne knolde, når de nu kan præstere så store planter som disse.


3 på række opad garagen - dejligt mens jeg venter på at få tid til at lave hegn og låge her igen.


Disse mørkerøde og meget opsigtsvækkende dahlier har jeg desværre glemt navnet på, men synes de er skønne i sensommersolens bløde lys. Faldt pladask for de mørkløvede planter med blomsterfarver som mørk velour. 

Skøn dag fra Katinka

10 kommentarer:

 1. Jeg gætter på Arabian Night, den er så smuk med den mørkerøde farve. Jeg kan heller ikke rigtig opbevare knoldene, i år lykkedes det, til gengæld gik de til, da jeg plantede dem ud, surt.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj, dét er surt! Jeg vil give dem endnu et forsøg til vinter (evt under vintermåtter som Fru Pedersen skriver om længere nede her)...

   Har hele dagen grublet for at komme på navnet og har nu leget en smule detektiv. Ret sikker på sælgeren sagde noget om Chocolate. Har nu gravet frem fra hukommelsen og internettet, at det vist er "Karma Chocolate" de hed. Uhmmmm...

   Kh Katinka

   Slet
 2. Ummm de er smukke, vil matche godt med Chokoladeblomsten ;-)
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret! Men faktisk er indlæg om chokoladeblomster fra sidste år (som har fået en renæssance den seneste måned her), så har dem slet ikke i år, for de døde OGSÅ.Må overveje om de ikke er til at finde endnu...

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 3. Hvis du har dårlig plads til vinteropbevaring, så gør som mig. Jeg dækker mine med vintermåtter, og det klarer de fint. Men det er jo heller ingen dødssynd at lade dem fryse og så købe nye knolde næste år, ligesom vi gør med sommerblomsterne.
  Dine ser rigtig flotte ud, jeg gætter også på arabian night.
  Kærlig hilsen Fru Pedersen

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt tip - lyder mere realistisk end et gammelt gulvtæppe, som jeg forsøgte i vinter (og forgæves bad for en lun vinter...).

   Mht navn, så - som jeg skriver til Lisbeth - har jeg i dag gravet i hukommelsen (og netop søgt på nettet)med irritation og iver. Jeg er kommet frem til, at det var "Karma Chocolate" de hed. Kunne huske det var noget kalorie-rigt ved navnet;0)

   Kærlig hilsen og hyggelig aften herfra

   Slet
 4. Dahliaer er uundværlige på denne tid, selvom de ikke dufter. Næste år må jeg helt sikkert have nogle i krukker, for nu har jeg set det flere steder på bloggene og det ser bare godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er de også meget lettere at flytte rundt på og sneglene æder dem ikke helt så let:0)

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 5. Dahlia er dronningen av høsthagen! Veldig flott :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - men her er det nu stadigt roserne der bevarer magten;0).

   Skøn aften herfra

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka