tirsdag den 20. august 2013

TOMATER I HØJBEDE


Det bugner med tomater i højbedene langs terrassen. Dejlige store og små, runde og ovale, ensfarvede og stribede. Tænker at alle med blot det mindste stykke udendørsplads burde gøre plads til disse velsmagende sager. Jeg nyder mine fire sorter - éen af hver. Dejlige alle fire!

San Marzano har virkeligt slået benene væk under os med sin smagfylde.

Garden Pearl smider troligt klaser af tomater ud over højbedskanten og leverer stabilt til salater og madpakker.

Moneymaker har de største klaser tomater, der nu begynder at tage farve.

Og Rød Zebra er ikke bare en smuk, men også super velsmagende sort.


Tror ikke der for mig findes ret meget der er mere sommerligt, end at spise solmodne, økologiske tomater direkte fra planten. Uhmm. 
Mange lækkersultne havehilsner fra Katinka

5 kommentarer:

 1. Jeg har kun lidt planter med små cherrytomater, men jeg elsker at gå og nippe af dem, sådan en solvarm tomat er bare guld.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - rundt smagsguld i klaser:0)
   Kh Katinka

   Slet
 2. Jeg har også flere slags tomater i min have, også San Marzano, men ingen af mine er modne endnu. De står ude, men dels på en terasse og i højbede i en lidt beskyttet have. De er sået i februar og trives fint og har en del tomater, men desværre ingen modne endnu. Undrer mig bare når andre allerede har høstet længe?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu lidt underligt, men skygger planten mon for sig selv? Jeg har brutalt fjernet sideskud mm for at få luft og lys til tomaterne...

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 3. Enig det er skønt med egne tomater, og i år er et rigtig godt tomat år, pga. den gennemsnitlige høje middeltemperatur, men jeg har dog de foregående 3 år haft vanskeligt ved at få modne tomater på friland. Derfor dyrker jeg nu kun i drivhus.
  Henrik

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka