fredag den 9. august 2013

SENSOMMER OG SOLHATAt komme hjem til sin have efter en lang og tør sommer kan være lidt af en barsk omgang, men når solhatten Magnus hilser en velkommen, ja så glædes hjertet. Haven her er blevet svedet en del af, men solhattenes farvekolorit får en til at overse græssets gyldne plamager og sommerblomsternes smålidende suk.


Dette foto blev i går coverfoto på HavePlaner & PlanteBegejstring's Facebookside, men jeg kan ikke lade være med også at vise det her.


Så selvom jeg i går lovede flere fotos fra Småland, ja så kan jeg ikke lade være med at udsætte det til i morgen og lige hylde denne skønne solhat. En herlig grafisk plante som i mine øjne koger sensommerlyset ind til dets sande stemning.

Solhattene trives i det solrige bed midt på matriklen og sår sig selv gladeligt.


Og jeg er ikke alene om min begejstring for denne staude – insekterne svirrer lykkelige rundt om de store grupper af solhat, som der står i bedet. Sikke et liv og sikke en lyd af nytte!


Dejlig fredag fra Katinka


8 kommentarer:

 1. Flotte billeder af solhat. Den er jo helt speciel
  i sin farvesammensætning.
  Hilsen Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette, ja der er kommet gang i farverne i haven nu med solhattene og jeg synes det er den rene vitaminpille til en let sommertørret have.

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Hej Katinka.Også et velkommen hjem fra ferie fra mig.Lyder til at i har nydt det i det Svenske......og vejret har jo været med jer.Nu er det hverdag igen,og haven trænger lige til at blive frisket op.Men jeg er sikker på at der er mange dejlige dage til at gå i haven endnu.Skønne solhatte du viser.Jeg nyder også mine......som jeg først indførte i min have sidste år.
  Har haft travlt med at male alle mine højbede sorte.....det er blevet rigtig flot.Du kan se dem i mit nye indlæg.Rigtig god weekend til dig og din familie.knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg skulle se Jette:0)

   Ja vi har haft en skøn sommer og nu kommet hjem til solhattenes farverige velkomst. 3. år de blomstrer her og jeg tror jeg er blevet afhængig.

   Og mht sort maling, så har jeg herhjemme svinget en hel del, mens det i Sverige var den hvide lindoliemaling der blev brugt i ufine mængder:0)

   Dejlig dag og knus fra Katinka

   Slet
 3. Jeg bliver simpelthen så glad af at se på dine billeder af den lige så glade purpursolhat, Katinka:-)
  Velkommen hjem fra ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - det er da en kommentar der får mig til at smile. Og ja, jeg synes solhatte er ren sensommervitamin til haven:0)

   Skøn dag til dig herfra

   Slet
 4. Hej Kantinka,
  Purpursolhatten Magnus er en af de skønneste. Her hos mig er de forsvundet i år.
  Så jeg nyder dine billeder. Må nok købe en enkelt og så nogle til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er naturligvis velkommen til at nyde løs, men live er de nu dejligst. Her står de, så de får godt med luft og sol i starten af sommeren. Så opgiver de ikke livet, men trives og sætter frø de skøreste steder.

   Skøn dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka