torsdag den 15. august 2013

LÆKKER BLÅ LATHYRUS


Jeg er solgt. Solgt til lathyrus og solgt til blå blomster – og her forenes de. Det er først år jeg har denne sort "Mammoth Mid Blue" i haven og jeg er begejstret og betaget. 

Smuk, livlig og velduftende som lathyruser skal være og så med den - i mine øjne - helt rigtige blå farve. Ikke lilla og ikke kunstig-farvetrukken blå, men en dejlig blød blå som eftermiddagshimlen på en sommerdag ved stranden.

Jeg er blevet afhængig.

Dejlig torsdag fra Katinka


6 kommentarer:

 1. ja... den er flot, den må være noget for mine tøser derhjemme ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den må i mine øjne være noget for alle, for den er stor-skøn:0)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 2. Vakker - og stort pluss med deilig duft.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja duften giver de sidste skud af skønhed og sanselighed. Så jeg foretrækker klart disse etårige fremfor den duftløse staudelathyrus. Kan ikke undvære denne duft i sommeren.

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 3. Jeg er ikke så meget til at så 1-årige, men jeg var jo heldig at vinde frø på Havefolket, så I år har jeg også denne blålilla lathyrus. Den passer perfekt til alle de andre blålilla i bedet ( ærenpris, rasleblomst, syrisk rose, isop) Så den vil jeg prøve at få sået igen til næste år.
  Jeg er også blevet helt bidt af de blålilla farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to:0) - Både mht glæden ved det blå og manglende så-iver i foråret (forspiring er ikke min hof-diciplin!). Dog kan jeg ikke undvære lathyrus i haven. Ingen sommer uden dens skønne duft.
   Denne står blandt andet sammen med tidselkugle, ærenpris, blå buddleja, katteurt, græsser og geranier - isop er vist blevet væk i år! Skønt når lathyrus ser ned på alle de andre blå toner, synes jeg.

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka