mandag den 12. august 2013

45 ROSER PÅ RÆKKE


Så mange roser blev der i efteråret sat af sorten "Stanwell Perpertual" foran mine forældres svenske gråd. Og så mange har blomstret denne sommer. En smuk rosenhæk er ved at tage form.

Det som naboerne i området anså for at være et håbløst projekt (har de erkendt efterfølgende), har vist sig at være både realistisk og så smukt, at mange allerede lægger vejen forbi for at nyde synet. Alle med undren og nysgerrighed for denne smukke sort, som kan klare sig uden at blive overbeskyttet.

Desværre har jeg ikke fået taget fotos af hækken, da den stod i første brus, men håber at jeg til næste år når det. Så vil hækken sikkert også begynde tydeligt at stå frem med disse på éen gang seje og graciøse roser. Dette er fra nu, hvor roserne stadigt blomstrer – og det vil de gøre til frosten kommer. Godt gået!Beklager søde roser - dette foto viser ikke den skønhed, som I rent faktisk udfolder, men jeg lover at gøre det bedre til næste år...Synes de passer fortrinligt til huset og granitsøjlerne og desuden er denne sort så tornebesat, at rådyr finder andre lækkerier i stedet. Og så er rosen så fordringsløs, at den let klarer den let magre og sandede jord, der findes på grunden.

Du kan læse mere om rosen og rosenhækken her på mit indlæg fra efteråret.

Dejlig dag fra Katinka


Nb. Roserne er købt hos Rosenposten, som endnu engang har leveret planter af høj kvalitet. Ellers havde ikke alle overlevet, er jeg overbevist om. 


2 kommentarer:

 1. Nå, så du har også et projekt Rosenhæk... det ligner jo allerede en klar succes, og jeg kan sagtens forestille mig det smukke blomsterbrus i hele rækken. God ide med en tornet rose i de omgivelser - glæder mig helt sikkert til at se mange billeder af hækken til næste sommer.

  (Og Rosenposten leverer god kvalitet, det synes jeg også).

  Knus Ulla

  SvarSlet
 2. Jovist kære Ulla, det er ikke kun hos dig der frådses med roser på række:0)

  Men her ville de engelske dronninger komme til kort over både plejeniveau, jordbund og grådige naboer... Stanwell Perpertual er samtidig en skøn rose at plante som hæk i den lidt vilde have, hvor naturen står som markant baggrund. Her falder rosen nemlig naturligt ind uden at virke fremmed under disse forhold, men har samtidigt disse store, yndige og duftende blomster, som tiltrækker opmærksomhed. Har selv disse roser i haven og tror rosenhækken virkeligt vil tage fart her hen over sensommeren om vejret vil lege med:0)

  Knus og skøn dag fra Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka