mandag den 1. juli 2013

FØRSTE FOTOS FRA DEN NYE GAVLHAVE


Nu tør jeg lette lidt på røgsløret og vise nogle fotos fra gavlhaven, som langsomt er ved at tage form.
Der er fortsat meget arbejde tilbage, men nu ændre stemningen sig og rummets karakter begynder at være synlig for andre også. Det opgraderede plankeværk står der nemlig nu som vigtig medspiller i gavlhavns struktur. 

Hvor er vi glade for gårdhavestemningen, som er ved at blive skabt i denne del af haven.

 

Udsnit af område. Med en højde på 2 meter og længde på 5,2 meter danner plankeværket en markant med samtidig langt fra højtråbende væg mod naboen.


Overgangene til henholdsvis for- og baghave mangler stadigt. Især en bred overgang til baghaven vil blive markant for haven, men den viser jeg ikke noget af endnu... Meget hårdt arbejde mangler, men jeg elsker sådanne byggeprojekter, selvom de også både frustrerer og giver ømme muskler (og masser af blå mærker!). 
Men det er det projekt jeg muligvis glæder mig allermest til rigtig tager form. Er allerede et godt stykke, men meget præcisionsarbejde venter forude. Bliver nu noget helt særligt...


Gavlhaven omkranses af huset, garagen, plankeværk og snart(?!) også nyt hegn mellem garage og hus, samt overgangen mellem gavlhaven og baghaven.

Du husker måske min klagesang om det tidligere grufulde hegn mod naboen. Hegnet som trods hidsig beplantning og megen heppen på ikke kunne blive dækket? Et hegn som vi fra stuens gavlvindue så lige ud på, og som stak ondsindede syle ind i min æstetiske verden.

Nu er det fortid! Pyha.


FØR: 
Fotos her er fra indlæg skrevet i februar i år. Hvor bliver jeg stolt, når jeg ser at min To Do-liste er kraftigt reduceret nu og diverse projekter langsomt tager form og færdiggøres... Se indlæg her 


Erstatningen er det sortmalede plankeværk, som kan mere end blot at være et plankeværk. Her er nemlig også blevet plads til en lang bordplade i brædder som hegnet, samt hylde henover. En stor tavle er der også planer om, men den er ikke på plads endnu.

I denne del af haven ønsker jeg at især de hvide og blå toner skal slå an. Smukt til teglens farve og det sorte synes jeg. Denne del af haven gerne være mere stram og "bygningslinket" end den mere frodige og legende baghave.


Hyldens lanterner vil kunne nydes fra stuen og det lange bord er allerede indtaget til lidt grønne lækkerier og er ideelt til at lægge tøj sammen på fra tørresnorene henover området.

Plankeværket er lavet af lærketræbrædder, som er stødt sammen. Dette giver smalle sprækker, hvor lyset kan komme igennem, hvilket giver en interessant og ikke bastant virkning.
Lærketræ er valgt, da det nedbrydes langsomt og modsat trykimprægneret træ ikke belaster miljøet. Kunne have stået uden træbeskyttelse, men jeg har ønsket både i højde, rytme og farve at videreføre garagens facade, så det giver en sammenhængende oplevelse.Kig mod legehuset - måske bevares det...det kommer lidt an på om alle planer går igennem eller ej.


Nu skal der tages beslutning om jorden langs plankeværket. Lige nu hælder jeg mod pigsten som løsning i 40 cm bånd under bordpladen. Lige nu gror intet, da smalt bed blev nedlagt i foråret og området siden har været byggeplads. 

Pigsten vil mindske jord på det sorte, samt undgå problemer med at få græs til at vokse på dette sted. Samtidig er der lidt fald på grunden, hvilket pigsted bedre kan arbejde med end eksempelvis fliser, som vil tydeliggøre faldet.
Desuden kan jeg godt lide naturstens forskellighed og lidt uformelle karakter. 


Skøn mandag fra Katinka

18 kommentarer:

 1. Hvor bliver det flot. Lækre detaljer. Det rum bliver da helt fantastisk dejligt at se på og opholde sig i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - og så er der her mere fredeligt end i havens øvrige dele. Dejligt...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Det er altså fantastisk hver gang et projekt tager form og realiserer sig, det er da havelykke... :o) Og skønt ser det ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og ja skaberglæder er nu vidunderlig:0)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Sikken en forskel, det er allerede godt, og det bliver endnu bedre. God arbejdslyst Katinka :)
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - ja det er jo kun første skridt, men det pynter uhørt meget indefra:0)

   Kh Katinka

   Slet
 4. Hej Katinka.Utrolig forskel fra før......kan godt forstå at du er rigtig glad for dit nye hegn.Det ser bare flot ud.Og jeg er sikker på at piksten vil være helt rigtig ved hegnet.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tror jeg også - så er det lige at få det bragt på To Do-listen;0)
   Knus og herlig dag fra Katinka

   Slet
 5. Hyggeligt med vægge og gavle. Det bliver du rigtig glad for. Det giver så mange muligheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og sådan en fortættet stemning også. Dejligt med haverum med varierende tempo...

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 6. Så flott dette blir!..og herligt når prosjektene tar form..og en kan nyte resultatet:)
  Kjempeflink du er som har skikkelig plantegning og alt:)
  Ønsker deg fine sommerdager:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine ord - og ja det er skønt når projekter går fra tegninger til virkelighed:0)

   Skøn sommerdag herfra også

   Slet
 7. Det er blevet rigtigt fint og der er mange gode detaljer at se på og kopiere. Det er virkelig blevet godt Kathinka.
  Det må da være en stor glæde at opholde sig dér!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente - ja jeg nyder det allerede i korte øjeblikke (inde arbejdet igen kalder). Detaljer er endnu ikke rigtigt på plads, men kan ikke lade være med at tilføre lidt alligevel:0)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 8. Det bliver rigtigt godt Katinka.. Man fornemmer du bliver inspireret fra dine ture rundt omkring på bloggene, herligt.

  Og så er det bare så skønt når det, man ser for sig bliver virkeliggjort!

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter flere år i skrivebordsskuffen er det vidunderligt at få det lavet (uden at ryggen skaber sig bagefter...). Inspiration kommer nok alle steder fra og rigtigt meget ligger dybt i mig kan jeg se, når jeg kigger på collager allerede fra studietiden. Elsker når løsninger kan mere end een ting - dét går lige i hjertet på mig;0).

   Tavleidéen er dog tyvstjålet fra Karina (haverummet) - for havde ikke selv tænkt tanken om at kridt da også kan ryge udenfor...

   Nu mangler så alle de sjove detaljer, samtidigt med at mine (evindelige) filtre skal realiseres. Dog meget lettere at tegne end at skulle save og skue selv, kan jeg nu erfare;0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 9. Tillykke med at du er godt igang med projektet. Det er en skøn fornemmelse når projekterne flytter fra hovedet (og papiret) til at virkeliggøres. Det er blevet flot med hegnet, bordplade og hylde - du glæder dig garanteret hver gang du kikker ud af vinduet:o)
  Jeg glæder mig til forsættelsen - forsat god arbejdslyst.

  SvarSlet
 10. Projekter;-) dem elsker jeg - især når manden udfører dem hehe...Hos dig ser det så hyggeligt ud...et godt projekt..du har udført.Tillykke.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka