lørdag den 13. juli 2013

FORTSAT UKENDT ROSE


Selv efter forrig weekends tur til Aarhus - med et smut forbi Rosenposten - er denne rose navneløs. Skrev om den i efteråret (se her) - den skulle have været en Duchess de Montebello, men var det tydeligvis ikke. Meget mere knald på farven, som starter ret kraftig-rosa ud, men hurtigt blegner til en rosablålig tone i de yderste kronblade.

Mærkeligt – alle er enige om, at det er en Gallica-rose, men dens blomst og duft minder mest om Petite de Hollande, som er en Centifolia og i vækst er langt mere bøjelig og mindre opret og stærk end denne.Rosen her er dog dejlig, så jeg er finder mig i, at jeg ikke kender navnet.


Skøn dag fra Katinka 

17 kommentarer:

 1. Heldigvis behøver man ikke kende navnet for at være vild med en blomst :-)

  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - og så længe man ikke taler til den, bliver det ikke rigtig pinligt;0)

   Skøøøn sommer herfra

   Slet
 2. Jeg har Duchess de Montebello, den ligner de slet ikke. Den ligner en krydsning mellem Comte de Chambord og Dronningen af Danmark :) men det er det nok ikke.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg nu heller ikke, selvom det da havde været fortryllende;0) - Nej den er mere kraftig i farverne end dem også, så måske har den faktisk et navn...jeg kender det bare ikke.

   Kh og dejlig sommermandag herfra

   Slet
 3. Uha, kender frustartionen over ikke at kende en roses navn.
  Har selv overtaget en masse roser, da min mor nedlagde hendes rosen bed, og jeg kender ikke navnet på en eneste af dem. Det begrænser, hvis man har forelsket sig i en sort og gerne vil have flere.
  Håber der kommer en kender forbi, som kan give dig navnet på din en dag.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, man kan ikke købe flere, hvis man ikke ved hvad man har med at gøre... Men lyder da skønt med arvede sager - måske du kan finde navne på nogle med tiden... Jeg tror jeg tager en gren med til Løve Planteskole. Det har jeg før haft held med.

   Vidunderlig sommerdag fra Katinka

   Slet
 4. Hej med dig. Jeg hører til 'en af dem, der har denne havebegejstring og hvor jeg har følelsen af boblende glæde, når haven bliver som nogenlunde tænkt i foråret. I år har jeg en sådan følelse, ikka at det skal lyde som om, at alt er grøn glæde, men som nogenlunde da.
  Den ukendte rose ligener meget min rose, der hedder Zepirine Drouhin. Den er tornfri. Løvet kunne også godt ligne. Den dufter henrivende, men den har tendens til sidst på sommeren at få meldug også selvom jeg forsøger at kokmme dette i forkøbet Det er 'en af mine yndlingsroser. Jeg har købt den på Løve planteskole.
  Min mand og jeg er for snart 10 år siden flyttet fra Vestjylland til det østjyske og har nu kun en lille have på knap 300 kvm. Men jeg synes, jeg her næsten har fået lavet en lille oase.
  Jeg er handikappet på mine ben, men vi har fået haven lagt an med flisegange rundt, så jeg kan komme rundt uden besvær. Jeg har altid en mobil med, som livline, hvis jeg skulle flade. Jeg ville ikke selv kunne komme på højkant igen. Men jeg ville visne, hvis ikke jeg havde jorden og planterne at tumle med. Haven er mit motionscenter, min legeplads og den giver mig så megen glæde. Jeg er vokset op med, at man har jord under neglene, men dengang hadede jeg at blive sat til at luge ukrudt. Nu, hvor jeg er en gammel kone, en del besværet osv elsker jeg processen i haven også. Jeg ved ikke om mit sind kunne tåle, ikke at have mine plsnter at bakse med. Men jeg tror bestemt, jeg er et bedre menneske, når jeg har lidt ukrudt og opbinding af planter at gøre. Tak fordi jeg må give mit besyv med. Jeg er ikke sikekr, men det kunne være et godt bud.

  SvarSlet
 5. Jeg glemte på den foregående rubrik at fortælle, hvem jeg er. Computerenn får jeg tiden til at gå med, når det ikke lige er havevejr. Rigtig mange ting har flasket sig for mig i år. Jeg er helt stolt af min have lige nu.
  Nå, nu har jeg vist også brugt min plads her i rubrikken. Nyd sommeren og modtag de varmeste hilsener fra
  Bibi Dahl
  Almind

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bibi
   Undskyld jeg blander mig her på Katinkas side, men jeg blev så glad, da jeg læste din kommentar til Katinka. Det er dejligt at læse om, hvor meget glæde du har af din have, selvom du er handicappet. Jeg håber, du kan komme i haven mange år endnu, for det er så livsbekræftende.
   Mon du også læser med hos mig, det vil glæde mig meget. Jeg viser mange fine blomsterbilleder, som du sikkert kan få glæde af.
   Mange hilsener
   fra Lisbeth på Samsø
   Høneballehaven

   Slet
  2. Kære Bibi.

   Tak for dit bud og din rørende og have-varmende historie. Jeg tror også jeg ville blive en småmuggende sag uden havesysler og -oplevelser. Havelivet gør så godt og er så sundt for alle sanserne tror jeg. Selvforglemmelse og øjebliksnæreværd:0)

   Mht bud, så kunne blomsten godt ligne, men min remontere ikke og jeg tror heller ikke den er helt så kraftig i vækst (men den kan jo overraske...). Men jeg vil have dit bud in mente kan du tro, men jeg tror den er en Gallica-rose....men jøsses en omgang næsten-ens roser i hobetal.

   Og du er ALTID velkommen til at lægge kommentarer kan du tro. Jeg bliver oprigtigt glad... og pladsen er vist ganske ubegrænset;0)

   Men rigtig dejlig havesommer og vidunderlig aften fra
   Katinka

   Slet
 6. Hej.

  Jeg er næsten overbevist om, at du skal tale engelsk til din rose, for jeg synes, det ligner en Louise Odier. Sådan en har jeg også i min have, sat af husets tidligere ejere - og derfor også navnløs. Så pludselig her i foråret, fandt et lille slidt skilt med rosens navn på vej til overfladen af bunddækket! (Og ja, vi har altså ordnet bede i den tid vi har boet her!).

  Tror du, din rose kunne være en Louise Odier?

  Hilsen Kamille.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kamilla - den havde jeg ikke overvejet, da denne virker sund og livskraftig... Mener hende Louise er en ret skrantende sag... Vil dog klart se efter den næste gang jeg får lejlighed til at "snuse roser".

   Herlig historie men den navnløse rose der fik sit navn tilbage...får helt dårlig samvittighed for eftertiden over jeg ikke har skilte på mine. Har dog en haveplan med alle roser tegnet ind. Håber det en dag vil hjælpe nye ejere her:0)

   Skøn sommeraften fra Katinka

   Slet
  2. Synes ikke, min Louise er synderligt skrantende. Hun er endog meget velvilligt blomstrende gennem hele sommeren, ikke pisten i vækst og skønt duftende. Hun kan få lidt på bladene i løbet af sommeren, men det er ikke så galt.

   Håber på en opdatering, når du har fundet den mystiske dames navn :-)

   Hilsen Kamille.

   Slet
 7. Kunne det være denne rose, Duc de Guiche? den breder sig og blomstre kun her i sommer men den er ret smuk og med en behagelig duft! Smider lige nogle billeder af min inde på min blog... snart

  https://www.google.dk/search?q=Duc+de+Guiche&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4TvlUbbwEMORtQbV3YHQDA&ved=0CC8QsAQ&biw=1600&bih=1075

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan læse om den hos Austin Roses her:

   http://www.davidaustinroses.com/english/showrose.asp?showr=208

   Slet
  2. Sikke en service:0)

   Den vil jeg klart se nærmere på også... Kunne være godt bud - og tænk om det er den - så behøver jeg ikke vinterdække den, sukker den dovne;0)

   Dejlig sommeraften fra Katinka

   Slet
 8. Følger spændt med her, jeg har nemlig en der ligner din temmelig meget. Min må næsten være en Duc de Guiche, efter hvad jeg har læst mig frem til her og andre steder.

  Se min rose her:
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=542256962504232&set=a.542256912504237.1073741838.522385511158044&type=3&theater

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka