mandag den 8. juli 2013

EN ROSE SOM FLYVSK ÅKANDE


The Generous Gardener er en ufattelig smuk engelsk rose, synes jeg. Har store, smukke og perlemorsrosa blomster, som minder om nøkroser.  De kan dyrkes både som buske eller som klatrere. 

Her har vi dem stående i forgrunden af pergolaen og selvom de ikke er nået så højt til vejrs endnu, ja så nydes de. 
Håber dog de en dag vil komme så højt op, at deres nikkende hoveder vil kigge ned på os.

Faktisk tror jeg, at de ville trives noget bedre på en mere beskyttet plads, men det er nu engang her de er tænkt, så jeg giver mig ikke. Hvor de står er heller ikke specielt vindomsust eller barskt, men i vinterkulden er det som om de sende længselsfulde blikke efter de lunere områder tætter på huset.

Så et råd til andre der kunne tænke sig denne romantiske sag, for det er utvivlsomt vinterens gentagende frysen tilbage, som er skyld i den begrænsede højde. Rosen er nemlig ellers både livskraftig og sund - og skulle gerne kunne nå 2½ meter i højden.

Er den ikke sukkerknasende romantisk? Det synes jeg. Næsten så det hviner i tænderne...


Dejlig mandag fra Katinka

6 kommentarer:

 1. Jo Katinka den er skøn. Jeg har den også for første gang i år, det er kæmpe hoveder den har.
  Godt du er ved at være med igen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - det går fremad, så nu føler haven sig underholdt igen af eftermiddagen;0)

   Jeg tænkte på dig, da jeg tog disse fotos og håber du vil blive lykkelig for denne nyanskaffelse. Jeg synes det er SÅ skønne roser:0)

   Kh Katinka

   Slet
 2. Den er helt bestemt skøn :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og så er den i vækst slet ikke så sart, som blomsterne ellers gerne vil virke. Sådan en rose der "dåner", hvis man går lidt for hårdhændet til den...så smider den nemlig primadonnaagtigt alle kronbladene på een gang:0)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Den er bare så über-smuk at den er røget direkte ind på min roser-to-buy-liste :) Elsker den sarte farve og bare det faktum at det er en Austin-rose gør, at jeg er et nemt offer.... (jeg låner lige dit billede, er det OK?)

  knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig må du det så længe du skriver hvor det kommer fra:0)

   Og ja Ulla, den er virkelig skøn, og jeg har det som dig (suprice;0)) - en Austin-rose er allerede i min bevidsthed flere skridt foran de fleste andre, når det kommer til at blive inviteret indenfor her (altså de historiske lukkes også ind uden panderynker). Har en poesi og charme som jeg ikke finder hos mange andre forædlere.

   Knus og dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka