lørdag den 22. juni 2013

VÅDE ROSER


Måske er det ikke korrekt at fotografere dronninger, netop som deres bad er vel overstået, men jeg kunne ikke dy mig. Dejligt friske er de nemlig med regndråber og fugtige blade.


Celestial, en alba-rose


Disse blomstrer lige nu i haven – flere har været i gang længe, mens andre netop så småt er påbegyndt det helt store flor.


Kobberrose, Maiden's Blush, udsnit af bed, Hurdal-rosen (se den fra sidste uge her)


New Dawn, Purity, Lykkefund og The Generous Gardener

Mme Plantier, Tuscany Superb, udsnit af bed, Tuscany Superb igen 
Men lige gyldigt hvad, så finder jeg dem betagende hver og en.

8 kommentarer:

 1. Lækre roser du har. Det må være skønt at gå rundt i haven din.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro det er Anne, men det er som om jeg ikke når at få det hele med lige nu - så hurtigt forandre haven sig...

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 2. Dette er i sandhed en vidunderlig tid, hvor jeg dagligt kunne tænke mig at sætte tiden i stå. Den megen regn har været lidt hård for roser og pæoner, som hos mig bliver hurtigere "færdige", fordi regnen fylder de åbne blomster. Jeg kan se, at du har en del forskellige roser, og det synes jeg er en fordel, fordi der hele tiden er noget nyt, som folder sig ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, den regn!!! Her synes jeg egentlig at blomsterne står ret fornuftigt imod, heldigvis (+ 7-9-13). Jeg har en del både historiske og især engelske roser og de bliver slået lidt af regnen, men klarer sig. Især Alba-roserne er SÅ overdådige i deres blomstring, så slås nogle dejligheder omkuld står næste hold knopper parate til at dække over regnens ar. De alba'er er simpelthen vidunderlige her i midsommeren.

   Skøn dag (forhåbentligt med blomsterbrus) fra Katinka

   Slet
 3. Ja nu er I før os på Sjælland, mine roser er først lige begyndt. Jeg går og venter på, at The Gernerous Gardener skal starte sin blomstring for første gang her hos mig.
  Kh og god weekend
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - gik i haven i går og så netop disse rosers åkandelignende blomsterhoveder og tænkte på dig. Håber du bliver begejstret for bekendtskabet. Jeg synes de er SÅ smukke!!!

   Her begyndte endnu flere for alvor blomstringen i denne weekend, så der vil komme flere rosenfotos de kommende dage...kan ikke lade være:0)

   Kh og nyd dagen fra Katinka

   Slet
 4. Der er rigtig gang i roserne- og det er jo bare en skøn tid. Kobberrosen kender jeg ikke, men den er køn og enkel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt vidunderlig tid. Kobberrosen stod som 5 pinde i luften (uden hverken megen løv eller blomster)da vi flyttede ind, men en kraftig nedbinding har sat fut i sagerne de sidste par år og især løvet er smukt på den (samt hyben i efteråret). Blomsterne er små og langt fra højtråbende...og desværre duftløse. Men jeg er nu glad for at have vakt denne til live igen trods alt.

   Dejlig dag og mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka