onsdag den 26. juni 2013

MIN FØRSTE RIDDERSPORE


Forsøg har der været flere af, men uden hverken grovilje eller blomstring. Ridderspore har drillet i haven og også været opgivet af flere omgange, men denne sag står nu rank og meget (virkelig meget) blå i haven.

Den passer ikke ind, for den blev mere købt som forsøg end egentlig planlagt tiltag. 

Troede aldrig den ville blomstrer...men så alligevel. Nu står den her.Det komiske er, at jeg sidste år sukkede efter højde i det store plænebed. Noget der kunne vaje og svaje derude. Derfor dette halvhjertede, impulsive forsøg. Men ak, i år er baldrianen vist en grokraft uden lige, så selvom riddersporen søger mod himlen, ja så er den stadig en undermåler sammenlignet med baldrianenes hvide skærme flere meter oppe i luften (se indlæg om dem her).


Desværre får baldrianenes naturlighed denne ridderspore til at se endnu mere hysterisk blå og småkunstig ud end den gør i forvejen, så en ny placering må findes i efteråret. 

Så lige nu forsøger jeg at holde fokus på, at det kunne lykkes mig at få ridderspore i blomst – kompositionen forsøger jeg at ignorere...
Det er om at bemærke sejrene og glemme de irriterende sten i skoen (eller blomsterfarver i bedene).
Skøn dag fra Katinka 

10 kommentarer:

 1. Jeg kan godt forstå du er blevet ved at dyrke riddersporen frem på trods - og sikken lykke nu hvor det lykkedes! Den er vel nok flot. Jeg er mindst ligeså håbefuld men mine blomstre ikke endnu. De skal have meget gødning, sol og vand, har jeg forstået, har det været din metode?
  God midsommerdag,
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Rose.
   Jeg må med røde ører tilstå, at mine blev plantet sidste år og ikke levnet megen opmærksomhed i år. Sol får de, jorden er god og næringsrig (men ikke mere end det og ikke gødet...måske de har stjålet fra roserne?) og vandet er bedet kun blevet da det var knastørt i maj....

   Så jeg har ikke rigtig haft en opskrift - kun at forsøge at lade de andre give planterne plads.

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Du har ret med hensyn til farven på den ridderspore, det må ikke være for blåt. Jeg har den ridderspore, der hedder Black Knight, den er ikke spor black, men derimod temmelig blå, måske ikke helt så galt som din. Du må have din flyttet, så du kan nyde den.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi - "Ikke så galt som min" - du har HELT ret! Efterspurgte den lyseblå ( havde den i brudebuket og lidt romantisk anlagt er jeg vist inderst inde;0)), men da jeg ikke kunne få fingrene i dem, røg disse i kurven. De er så blå, at det minder mig om de der blåfarvesugende blomster, som engang kunne købes (skræk og rædsel!).

   Nå måske jeg finder et sted hvor den passer ind (blå bed ligger i skygge om formiddagen, så ved ikke om det går)... Ellers må det på efterårets udflytterliste;0)

   Kh Katinka

   Slet
 3. Er bange for at flere af mine riddersporer er blevet overrendt af alt det andet i haven. Lige pludseligt har fanden taget ved det og bare vokset med raketfart. Bla også Baldrian, som også har opnået højderekord i år i min have. Du må finde et passende sted til den hidsigblå dame...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil prøve...men ja det er som om proportionerne i år overhovedet ikke er til at regne med. Det hele vælter op og skubber til hinanden i bar groiver, så det er den rene kampplads i bedene. Mine baldrian er helt balstyriske - men men men også helt skønne i deres groiver... Dog er der utvivsomt flere planter som hiver efter vejret i bedenes nederste lag, som jeg har glemt... Stakler!

   Dejlig dag og velkommen til fra
   Katinka

   Slet
 4. Riddersporer er fantastiske når de står i full blomst. Her har de høyeste problemer med å stå oppreist pga regn og vind, men vakre er de :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg proppede et stativ omkring dem i maj - så kunne jeg finde dem igen og havde et håb om, at de ville gro. Det har indtil videre hjulpet, men baldrianen som et 1 meter højere end riddersporerne står nu lidt og vajer i vinden omkring den... Måske de skulle have haft stativerne istedet?

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 5. Jeg plantede lykkefund op af en rosenbue sidste år. Den er allerede vokset en del, men blomstrer endnu ikke. Når jeg ser og hører om den hos dig, glæder jeg
  mig til blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lykkefund skal gerne have lidt tid inden den rigtigt brager løs. Men GLÆD dig - den er ren rosen-magi...

   Skøn aften fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka