fredag den 28. juni 2013

LANGBÆNK UNDER LYKKEFUND - PROJEKT PERGOLA ER FÆRDIG


Der bygges i haven denne tid. Flere projekter har ventet på at blive påbegyndt og et enkelt har manglet det sidste træk. Nemlig Projekt Pergola.

Normalt får opgaver ikke lov til at stå ufærdige hen, men denne har haft sit eget liv. Kom i jorden i en anfald af panik grundet fældning af syge træer (læs mere her). Skulle bare have noget op og dække i en fart!


Siden er pergolaen langsomt blevet fyldt med klatreplanter og er i år blevet flankeret af ribeshække, som med årene skarpt skal tegne siderne. Et frodigt og aflukkende skue, men der manglede noget. Nemlig siddepladsen derunder.

Denne er nu blevet lavet. Faktisk af mig alene, hvilket jeg er temmelig stolt af.

En 3 meter lang briks i lærk, som hægter sig på bagvæggens ribber, så dette sammen med den øverste konstruktion danner et C. bænk, ryg (som filter mod hæk og bagsti) og loft hvor blandt andet den enorme og overdådige rose Lykkefund snor sig. 

En lidt rustik konstruktion i bunden af haven - afslutningen på den største græsplæne.
Jeg kan slet, slet ikke fotografere så den overdådige blomstring til fulde kommer til ret og ære, men her tælles blomsterne i hundrede vis. Helt overvældende!
Lanterner lyser op i disse dage, hvor vejret og tiden ikke giver mulighed for ophold. 
Skitse af det omhængte "C"


Pergolaens form er vinklet for at styrke oplevelsen af perspektiv i haven (du læse mere her). Briksens lister (45x45 mm) bliver derfor kortere jo nærmer de kommer bagvæg. Ikke voldsomt og markant, men en måde at få haven til at synes længere end den egentlig er.


Ser frem til mange afslappende stunder her, hvor roser og kaprifolier danner flimrende skygge på varme sommerdage og sender deres duft ned over en. Bløde puder, en god bog og hyldeblomstsaft fra haven. Uha, håber jeg kan få sådanne timer snart. Måske en lur også...den er i hvert fald rigelig lang til ungerne også kan ligge det.

Det kan vel ikke give andet end skønhedssøvn.

De store snyder - bænken er yderst 3 meter lang - 280 inderst, så det er en lang sag.Men der kan man ligge og kigge op på roserne


Dejlig fredag fra Katinka 
- vil bruge dagen til at drømme om sådan en middagslur uden hvide rosenskyer...


19 kommentarer:

 1. Dejligt at se at din projekt lykkedes. Sikker det er et yndlig sted!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg nyder det allerede...og slapper af i ømme arme.

   Dejlig weekend herfra

   Slet
 2. Fint lavet Katinka, det ser godt ud, og så med duften af roser til middagssøvnen, ja det er ikke dårligt. Har du en madras at lægge ovenpå? Jeg ville nødigt ligge lige på den, men nu er du jo ikke så gammel som mig.
  Ærgerligt at du ikke kommer en tur over om mig i morgen, når du skal til Aarhus, men det er desværre for dyrt at tage over Samsø.
  Håber du får en dejlig tur med din mand, er det kærestetur :) uden børn?
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth.
   Jeg er også ret tilfreds med resultatet, som overgår min forventning, for jeg har aldrig været tømre-sej!
   Vi har nogle store hynder at lægge på - ikke nået det endnu, men vi når det nok:0). Kigger ud på synet de sidste aftener og drømt om en nat under honningrosen, men det er vist lige lovlig koldt.

   Du kan tro jeg gerne ville besøge dig, men jeg kan bare ikke få weekenden tidsmæssigt til at gå op.
   Har jo aldrig besøgt Samsøe, men har den og din i tankerne, så mon ikke det lykken en dag?:0)
   Kim og jeg tager afsted imorgen middag, da jeg har et spændende møde søndag eftermiddag, så vi skal lige nå et gensyn med byen en aften inden. Og så færgen hjem søndag aften, så vi er klar til mandag morgen. Ungerne bliver hjemme sammen med mine forældre - det glæder de sig til:0)

   Men RIGTIG god fornøjelse med blog-træf. Hils selvom jeg ikke kender jer i levende live.

   Kh og skøn aften fra Katinka

   Slet
  2. Hej igen
   En gang lykkes det forhåbentlig at få dig lokket herover, men tiden skal jo være til det.
   Tak for det, det skal nok blive godt, jeg hilser.
   Hm din bemærkning til Nana om graviditetshormoner??? Venter du dig, spørger den nysgerrige??? I så fald hvornår skal det være?
   Kh Lisbeth
   og held og lykke med det, hvis jeg har forstået det rigtigt.

   Slet
  3. Nej, nej Tak skæbne;0) men det gjorde jeg da pergola-projekt startede for 31/2 år siden. Så det har været længe om at blive færdig, men Sophus var ikke lige det barn der gav plads til byggeprojekter, hi hi...
   Var dog helt ødelagt ved tanken om at den ødelagte have skulle være mine ungers,barndomshave, så derfor tog vi rask beslutning KH lavede det store træk da het var højgravid. Så dengang knoklede jeg ikke, men har nu taget lidt revanche...
   Så nul flere unger her kære Lisbeth...de to loppefrø her er rigeligt;0)

   KH og dejlig aften herfra

   Slet
  4. Jeg havde så ikke forstået det rigtigt :) Det er jeg glad for at høre, for jeg synes, det lød som om, du havde nok at se til i vinter med de to loppefrø, som hele tiden var syge.
   God tur til Aarhus :)
   Kh og god nat.

   Slet
  5. Tak kære du. Og det er jo om at nyde det man har og være realistisk med hvad man kan overkomme:0)
   SKØN dag og KH

   Slet
 3. Det ser dejligt ud! Jeg går selv og lurer på hvor vi kan have en pergola ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sådanne hyggelige spekulationer. Vil sige denne kom op i en fart (men graviditetshormoner i hele kroppen), så det var mere nød end grundig overvejelse der lå bag udformning, men den gør det nu ret godt...

   Hyggelig weekend fra Katinka

   Slet
  2. Altså i grundopbygningen...som startede for 31/2 år siden, da jeg ventede den yngste... Bænken har jeg overvejet en hel del i mellemliggende periode, så den er ikke så spontan som alt det andet... Bare lige for at undgå misforståelser;0)

   Slet
 4. Virkelig en lekker sitteplass der inne under rosene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja jeg nyder den SÅ meget allerede og glæder mig til forhåbentlig mange afslappende timer der fremover, for den skulle gerne holde maaaaange år:0)

   Vidunderlig midsommerhelg fra Katinka

   Slet
 5. Jeg kan godt lide din pergola og bænk. Det er meget interessant på den måde du har lavet det. Det giver i ihvertfald mig inspiration, da jeg selv på et tidspunkt selv vil lave en lille pergola med bænk. Dette er dog et projekt som kommer lide ude i fremtiden tror jeg :-)
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine ord. Jeg er muligvis verdensmester i at generere projektidéer, så jeg kan sagtens følge dig;0). Dejligt med planer om fremtidige projekter - nogle bliver til noget, nogle ændres drastisk, mens andre en dag ikke længere er aktuelle.

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 6. Det ser virkelig dejligt ud. Ønsker dig mange skønne stunder på din nye bænk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - forsøger lige at få kalender og vejrguder til at arbejde sammen;0)

   Skøn aften herfra

   Slet
 7. Lykkefund er en fantastisk rose - jeg er jublende glad for at min år endelig blomstrer "rigtigt". Jeg lader den dog ikke vokse vildt og uhæmmet, da den rimelig spinkle rosenbue næppe vil kunne holde til så meget vægt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt se - Lykkefund er en voldsom sag, som du nok må holde lidt i stram snor... Men vidunderlig, frodig og fyldt med livslyst er den.

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka