onsdag den 19. juni 2013

ÆBLEROSENS RANKER


skyder sig gennem den gamle kaprifolie, der vokser op ad husgavlen.  Lader ranker hænge tunge og vidunderligt blomstrende over nye – og indtil videre hemmelige – tiltag i haven.
Kaskader af blomstersmykkede grene ned til næsehøjden. Herligt.


Det er en tidligere Jacque Cartier-rose, som har rodskudt uden jeg har bemærket det ske. Men jeg kan ikke andet end at takke roden for, at den ikke lod al denne skønhed slumre under jordoverfladen. 


Så må jeg blot købe en ny, dejlig Jacque Cartier-rose til et andet sted. Her bliver den ikke gravet ned, for disse ranker er noget så betagende. Æblerosen er kommet for at blive! Netop dette overraskelses-moment er en af de ting som haven kan...nemlig vise os, at det ikke altid er os der bestemmer og ved bedst. For dette syn har jeg ikke selv fundet på...men hvor er jeg glad for, at haven har ladet det åbenbare for mine øjne. 

Bliver helt skønt sammen med den fremtid, som jeg har tiltænkt dette område. 


Mere om det, når byggeriet er kommer lidt længere...
4 kommentarer:

 1. Sådan en æblerose er altså skøn og sommerlig, jeg har lagt billet ind til et skud af en hos en kollega. jacques Cartier er også uundværlig, synes jeg så den må du ud og finde igen:)

  SvarSlet
 2. Ja, æblerosen er skøn. Vi har også flere. Jeg synes noget at det allerbedste er når den blander sig med hyld, så det vil jeg arbejde på at opnå. God aften til dig :-)

  SvarSlet
 3. Smukke billeder af din æblerose.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 4. Deilige lekre sommerbilder! Nå er det bare å nyte :)

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka