onsdag den 15. maj 2013

UKRUDT OG KAMPPLADS – SANDHEDEN OM MIN FORHAVEHvor ville det være vidunderligt at vise forførende skønne fotos af forhaven. Realisere drømme og tage styringen, men indtil videre er det blot luftkasteller. Min forhave er en krigszone!

Ærgerligt, men ærligt!

Jeg ved, at den en dag må få en helt stor omlægning, men lige nu er det ikke på øvre pladser af havelisten. Det bliver nemlig en skrækkelig omgang, da skvalderkål mm har undermineret området og både hækken, buskene og stengærdet, der danner kanten om det lange bed. 
Kan ikke få gjort kål på ukrudtet og har indtil videre valgt at lade barske stauder og buske løse opgaven for mig, så jeg blot kan udholde synet.

Egentlig et frodigt og interessant område at kigge på, men jeg føler ikke, at jeg her har det store at skulle have sagt. Og inden længe bliver skvalderkålen alt for voldsom...


Jeg har tidligere plantet alba-roser, dagliljer, storkenæb og hjortetrøst, for at nævne nogle af mine soldater. Men nu er jeg ved at indse, at jeg en dag må tage den helt store kamp og ikke blot lave Quick Fix-fidusen her. Ellers bliver det aldrig som jeg ønsker...

Ikke fordi jeg behøver at have fuld kontrol over alle dele af haven, men her føler jeg, at jeg mister grebet og ikke kan få udtrykket til at blive som jeg ønsker. Især mix af alle mulige farver driller mig og så at jeg ikke kan få ret meget til at vokse her i denne ukrudtshule!

Dette hjørne med hækken som ryg, syren som side og roser med lidt vildskab som bagtæppe er for mig til at acceptere synet af. Men jeg tror ikke, at jeg kan udholde det i længden... Så jeg skitserer lidt i smug og tænker at en dag – en dag tager jeg fat på problemerne... en dag om nok ret lang tid, for sikke et arbejde det bliver...

2 kommentarer:

  1. Jeg tror egentlig det er meget godt at der er et stykke have, man ikke har styr på ... Så kan man planlægge, drømme og udvikle. Og det ser nu ikke helt galt ud ;-)

    SvarSlet
  2. Siger som Nana, det er sikkert ganske sundt. Især hvis du spiser lidt af det :-) Det er godt med et sted til drømme.
    Jeg har også mange skvalderkål nogle steder, der hvor de generer mest håndluger jeg det værste. Hvis man kan komme til at slå toppen af dem med plæneklipperen en hel sommer, så dør de.
    Knus

    SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka