torsdag den 9. maj 2013

TULIPAN. HVEM ER DU, LILLE VEN?En lille, gul tulipan titter pludseligt frem i forhaven. Ikke tidligere har jeg hilst på den, men den må have ligget i jorden og ventet på gunstige tiden.Det samme hændte for 4 år siden, da Tulipa turkestanica dukkede op i forhavens vildskab af barske stauder og skvalderkål...


Dejligt med sådanne overraskelser, men jeg ved ikke hvem min hemmelige gæst egentlig er. 
En botanisk tulipan, men hvilken mon?

Enkel sag. Gul med tynd grøn stribe midt på hvert kronblad. Og omtrent 20 cm høj.
9 kommentarer:

 1. Nydelig gul tulipan! Det er så deilig når en får sånne skjønne overraskelser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja små gaver i haven er altså til at blive glad af;0)

   Dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 2. Yndig er den i hvert fald, og de gule farver er jo helt OK lige nu. Man bliver bare så glad af det gule.

  I øvrigt en meget smart feature med din situationsplan, det er sjovt at kunne følge bedre med. Giver du opskriften fra dig og har du målt hele haven op?

  Kan for øvrigt godt lide dine sarte lyserøde tulipaner i for-forrige indlæg, med de røde "spots" indimellem. Nok en fejlblandingen, men virkningen er nu meget god.

  Ha' en skøn Kr.Himmelfartsdag og mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla,
   Nej farverne er vi ikke så kræsne med for tiden, men må sige at nu hvor de køligt rosa toner begynder at buldre frem i det store plænebed, ja så er de rosa og røde tulipaner ikke langt fra en fremtid i vaser;0)

   Mht situationsplan så er det en tegning jeg har lavet efter opmåling for nogle år siden (og redigeret 1000 gange siden). Den er også brugt under "Havens Zoner". Så har jeg hevet den ind i fotoprogram og lavet prikken i selvstændigt lag, så den er let at flytte rundt på... Og ja så på blog som foto. Ikke så kompliceret og super hvis andre tager det til sig, for synes det giver en god forståelse.
   Jeg tror snild man kan finde fornuftige fotoredigeringsprogrammen til computeren uden det koster alverden...kan jo skrues sammen som man selv ønsker - og det behøver jo ikke være en præcis opmåling der ligger bag...

   Men skønne fridage og masser af hilsner fra
   Katinka

   Slet
  2. Det giver helt sikkert god forståelse. Det værste ved processen er nok selve opmålingen af haven... Nå, vi får se en gang, hvis der er dårligt vejr i længere tid eller til vinter...
   Men tak :)

   Slet
 3. En skøn lille sag, din "tilløbne" tulipan - dejligt med sådanne overraskelser :-)

  Det er sjovt med frø og løg, som ligger i jorden og venter på bedre tider. Jeg har en lupin, som pludselig viste sig sidste år. Jeg er noget spændt på hvilken farve den har, så jeg håber den blomstrer i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sådanne overraskelser der gør en helt glad og samtidigt fortæller os, at vi slet ikke - og heldigvis - kan styre det hele:0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 4. Kan det være en tulipa urumiensis? Den ligner dem som blomstrer hos meg nå. Jeg har kjøpt løk flere steder og ser de kan variere noe på utsiden, før de springer ut. Inni er de gule alle sammen :)

  SvarSlet
 5. Hmmm måske Sylvestris? Er dog ikke sikker...

  Smuk er den :D

  Hjerteligst

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka