fredag den 24. maj 2013

PLADS TIL SMILI haven synes jeg, at der skal være plads til smil og pudsigheder. Netop overraskelserne og undren over det uforudsete gør oplevelser nærværende, mener jeg. 

Hvis man kan regne alt ud fra første øjekast, så er der vel intet incitament til at bevæge sig rundt i haven?

Haverummet må i mine øjne meget gerne være ultra-lækker og elegant, men også have en selvironisk finurlighed...jeg har nemlig aldrig rigtigt kunne håndtere selvhøjtidelighed...Gæs eller svaner...eller måske en blanding?


Men det er en balancegang. I min egen have er det mest de diskrete detaljer, midlertidige konstruktioner og selve havens opbygning, som jeg ønsker skal overraske. Husets alder (opført i 50’erne) synes jeg ikke lægger op til de store dekadente armbevægelser. Her er linjerne ret stramme og med en vis form for nøgternhed, som prægede denne tids byggeri.

Men i den vildere have i mine forældres svenske idyl har vi friere tøjler....


Den tidligere ejer var ihærdig (og ganske kreativ) figurskaber. Meget ihærdig - og med svingende held...
Mange dyr havde indtaget haven - og det med en vægt, der ikke lagde op til jongeleren rundt.

En del af de pudsige skabninger får stadig lov til at være i haven. Ungerne synes det er vidunderligt med en ridetur på rådyret, og at gæs står beundrende og iagttager den nye løvhytte i havens legeområde, giver ikke fantasien ringere kår. 
Tværtimod.

Rådyr med skulderhøjde på ca 120 cm står bagerst i haven og har en tyngde, der ikke lige får det til at flytte sig. Nu bliver det klappet, redet på og til påske bliver det pyntet med fjer... Det havde det vist ikke lige troet det skulle opleve.


Et gammelt fuglehus måske - det er nu placeret bag klippe og give pift til små fortællinger. Måske bor der små buklere i skovbunden? Kender du ikke dem, så skynd dig afsted til biblioteket og grib en Peddersen og Findus bog. De skønneste børnefortællinger (som voksne også kan glædes over) og de HELT vidunderlige tegninger.
Jeg synes det er både en fin hyldest til den tidligere ejer, samt en skøn uhøjtidelig tilgang til haven, at lade sådanne eventyre få pladsen - hvis man har den...

Er de ikke skønne, de gamle gæs – de ser da ret begejstrede ud for de nye oplevelser de bliver udsat for.


3 kommentarer:

  1. Herlig! Litt gøy skal vi ha i hagen :) God fredag!

    SvarSlet
  2. Jeg kan da godt forstå, at børnene nyder en ridetur på sådan et rådyr. Skønne figurer :)
    Kh Lisbeth

    SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka