fredag den 31. maj 2013

KANTER MOD UKRUDT


I haven løber et bed langs hækken ind til naboen. Et bed med visse ukrudtsmæssige udfordringer må jeg indrømme. Det er opdelt at en konstruktion med siddeplads (se fra i sommer af – klik her) for netop at begrænse især skvalderkålens domæne.

De to foregående år har jeg forsøgt at holde kålen tilbage ved hjælp at sort ukrudtsdug, gamle brædder og masser af flis. Men i år er løsningen endelig blevet opgraderet! Har en skøn (og ufattelig stærk far) som heldigvis i en håndsvending har fået lavet en flisekant langs hækken.


Fliserne er arvet fra børnehaven, så de er genbrugsfornuftige og hviner ikke af nyhedsværdi i haven. De er gravet ned og lagt i bakkesand langs hækken i den jord der før var ukrudtsdug over, men dette ser unægteligt pænere ud.

Jeg forventer ikke, at skvalderkålen så opgiver invasionen, men regner med at jeg nu endnu mere effektivt end før kan holde den ude af det mere velordnede bed. 
Den hidsige kål må da se sig tilfreds med et vildnis på den anden side af siddepladsen. Her har jeg opgivet at luge den væk mellem gamle syrener, albaroser og bidske stauder...de klare sig selv og finde deres egen magtbalance... 

En diskret flisesti bag bedet bremser forhåbentlig skvalderkålens topfart, lettet lugningen og giver plads til at hækken kan klippes. 


1 kommentar:

  1. Alle kneb gælder, når det kommer til skvalderkål. Og, gerne af den pæne slags som her ;-). Den smager skønt, men de der munke skulle nok alligevel have ladet den blive, hvor den var og have undværet den i den danske klosterhave.

    God weekend
    Birgitte

    SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka