fredag den 10. maj 2013

FORKÆLEDE TOMATERJeg har intet drivhus, så igen i år har jeg været ude og købe planter. I år har jeg fået dejlige økologiske planter fra Jens Juhl (forfatter, økologi-general og har sammen med sin hustru Sølva Falgren Slottet i Smørslottet). 

4 stykker af forskellige sorter, som jeg glæder mig til, at familien her til sommer vil kunne sætte tænderne i.Planterne står på terrassen i varmen og bæres indenfor når temperaturen falder om aftenen. Gummistøvlerne er altid parate (og indimellem våde indeni) til hurtigt at stikke ud og fikse lidt havesager...


Tomatsorterne er: 
Moneymaker
Garden Pearl
San Marzano
og Rød Zebra

Gæt hvem ungerne er mest interesserede i!


Lige nu bæres de ud i solen i dagtimerne og holder varmen indenfor om natten. Forkælede? Jovist, men håber de betaler tilbage med tomater i særklasse.

Og tomater skal der til. Det er for mig en væsentlig del af sommeren. Som barn fik jeg  tomatplanter fra vores naboer hvert år i fødselsdagsgave. En sød tanke og en brugbar gave. 

For sommer smager af solmodne tomater, synes jeg.


3 kommentarer:

 1. Var du ude på Slottet i Smørmosen for at hente tomatplanterne? Ifald så må det have været et spændende besøg og du har garanteret fået en masse gode råd med på vejen.

  Tomater skal der til hen over sommeren. Og det var en rigtig sød tanke og god gave du fik fra jeres nabo'er til fødselsdag.

  Jeg kender ingen af sorterne, men er sikker på at du har fået gode udendørs sorter. Mon ikke det er den røde zebra ungerne er mest interesseret i. God fornøjelse med dem :-)

  SvarSlet
 2. Jeg gætter også på rød zebra :) Jeg har selv sået tomater i år, det er gået ganske godt, nu skal de i plantesække. Håber at få masser til at plukke og spise lige med det samme, det kan jeg godt lide.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Tomater må man have. Jeg har plantet 5 forskellige i mit drivhus. Glæder mig til at sætte tænderne i dem, når den tid kommer!

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka