tirsdag den 7. maj 2013

FARVELADE-GLADE



GLÆDEN OVER DET UTILTÆNKTE. Lige netop nu er jeg ikke så farve-hys (men ved det ligger og koger bag øjeæblet). I bedene langs kanten af haven er farverne holdt i den mere nedtonede skala som hvid, creme, syrlig og blålig, men i det store plænebed leges der med farverne.




Dette er dog ikke et planlagt makkerskab jeg her viser, for de røde var ikke en del af konceptet. De må være trillet forkert i planteskolens løgkasser.




Nu synes jeg, at det er et udtryk smækfyldt med energi og livsglæde. Men når alle de andre tulipaner inden længe folder sig ud, ja så tror jeg at de røde ender i buketter lige som sidste år.

Og hvorfor jeg ikke har gravet dem op sidste forår? Fordi jeg glemte det og vupti var det ikke til se hvilket løg, der skulle op og hvilke blive... 


Så jeg smiler til mit kulørte havebed og lader glæden over det utiltænkte blomstre.

Man skal jo ikke være alt for farve-sart i denne boblende og livsglade tid, vel?

Herlig energifyldt dag fra Katinka



Nyt tiltag på bloggen. Oversigtsplan viser hvilket område i haven indlægget omhandler.









12 kommentarer:

  1. Flotte bilder og de røde gjør motivet litt gladere ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - ja farve giver glæde og smil efter en lang tid med hvide og grå farver:0)
      Dejlig dag fra
      Katinka

      Slet
  2. Det har du ret i, i år er det næsten lige meget, for vi trænger til farve. Jeg har en orange tulipan, der er dukket op ved siden af nogen juleroser. Den sammensætning bryder jeg mig ikke om, men alt kan tilgives i år.
    Kh
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, du har helt ret - omend nogle sejlivede røde Apeldoor-tulipaner er kommet ind i vase...var lidt for skingert med blomstrende forsythia og lidt lyserøde hyacinter ved siden af;0)
      Kh Katinka

      Slet
  3. Jeg synes, at det ser forrygende godt ud. Lyserødt er smukt også i min optik, men som regel foretrækker jeg det sammen med en enkelt eller to lidt mere mættede farver til at give lidt kant. Der kan ellers nemt komme noget Tulle- Trutmund-To-År over det, ikke?
    Happy Spring Gardening
    Jytte
    www.danishknitdesign.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Jytte! Og jeg er enig med dig. Elsker at tilføre de syrlige farver, da jeg synes det giver det sukkersøde et tiltrængt modspil...

      Skøn dag (med naturlig havevanding;0)) fra Katinka

      Slet
  4. Dejlige tulipaner. Deres farver lyser op og jeg kan godt forstå du glædes over bedet.
    Nogen gange overraskes vi af farverne. Hvis du blev træt af mikset kunne du få en buket røde tulipaner ind i stuen. Jeg har ikke gravet mine røde tulipaner op, men plukker dem når de blomstrer i de hvid/rosa bed..

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen Anne - så har vi lidt samme strategi... Har allerede en rød buket fra forhaven, for ja det er lidt tosset at smide gode blomster på komposten, når de istedet kan gro til vase;0)

      Skøn dag fra Katinka

      Slet
  5. Jeg kan godt li lidt pangfarver indimellem. Man må godt overraskes lidt når man runder et hjørne eller en hæk ;) Smart tiltag med oversigtskortet.
    Kh Rose

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Rose! Og ja lidt overraskende sus der får øjnene til at ryge helt op gør noget. Sundt at blive vækket indimellem;0)

      Kh Katinka

      Slet
  6. tjaeee, jeg synes at de to farver passer fint sammen..... noget bedre end mine røde og gule og pink med hvid kant...... DET skal ihvertfald rettes til næste år :) men det var altså ikke min skyld :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha, det lyder lidt anstrengende, må jeg tilstå;0). Min forhave er vidunderlig i begyndelsen af foråret, helt skidt nu og falder så til ro senere... Har lige plyndret den for de sejlivede og gamle røde, da jeg ikke kunne udholde dem op ad knaldgul forsythia og lidt lillarosa hyacint. Grusomt;0)

      Skøn dag fra Katinka

      Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka