onsdag den 1. maj 2013

EN ELSKELIG BLÅJa, jeg har efterhånden erkendt min svaghed for blå, blå, rigtig blå blomster og denne er mig særlig kær. En kærmindesøster, Brunnera macrophylla som jeg har fået fra min mormors have på Amager.

Den står i et ”slagmarkshjørne” hvor hæk, humle, en brændenælde og diverse typer ukrudt slås om jorden. Ikke mere end ca 2 kvm, men jeg har vendt det blinde øje til og blot sat et par barske roser og lidt hidsige stauder derned (dog ikke særligt vellykket resultat, da min ihærdigt græsslående mand flere gange har lagt det meste ned med plæneklipperen!).
Denne kærmindesøster er ret hård i filten trods det blide udseende, så jeg hylder den og hepper på, at den skal brede sig her med sine små, blå blomster og grønne blade.

Og så er der noget særligt over planter importeret fra ens kære. Det er som en hyggelig mormor-hilsen, der smiler til mig, når jeg betragter den. Giver lige lidt ekstra til oplevelsen.


8 kommentarer:

 1. Hvor er den flot ;-) Elsker planter der har en historie.. God dag
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 2. Kærmindesøsteren er rigtig fin og står også mig kær. Jeg har den dog fra en kollega, som er gået på pension, men hun og er i mine tanker, når jeg ser blomsterne. Elsker også at have planter med historie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver lige lidt ekstra til haven når man har en kær historie at knytte planterne op på:0)

   Dejlig dag herfra

   Slet
 3. Også jeg er vild med planter, der har en historie hæftet på sig. Den er da også fin den blå kærmindesøster.
  Hilsener fra en søster til en anden på en skøn 1. maj.....måtte den fortsætte sådan med sol og højrere temperaturer måneden ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep!!! Og tak! Tror vi har en del til fælles Bente - hestepærer, enkle klokker og nu planter med historier:0)...

   Skøn dag med blå himmel

   Slet
 4. Den breder sig flittigt hos mig, næsten for flittigt.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ikke en man skal sætte op ad de skrøbelige, for dette er en tonser;0). Derfor har jeg den heller ikke (indtil videre....) i de mere ordnede bede, men i anarki-områderne...

   Kh fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka