fredag den 3. maj 2013

DE LIGE STREGER I HAVENHaven her er et mix mellem det strenge og det afslappede. Nogle områder breder sig lidt som de vil, mens andre linjer er kompromisløst lige. Især nær huset, som er meget reelt i sin geometri, er linjerne trukket op. Til at begynde med forsøgte jeg mig med de bugtede linjer her også, men langsomt er de blevet rette.

Min faglighed har forenet sig med min havepassion fra at være to adskilte tankegange.

Lige nu bliver bedene rettet til, så linjerne og sammenhængen i disse træder tydeligt frem. Jeg nyder at se planen blive ridset skarpt op, men glæder mig samtidigt til stauderne og buske igen tager fat og slører. Lyder måske ulogisk, men i min haveoptik er det ret indlysende, at de lige linjer skal udfordres af frodigheden og derved skabe en sammensmeltning af det skarpe og det bløde udtryk.
Som ny hjælper har jeg fået købt mig en kantskære og er blevet spurt lidt om den. 

Det er en mørkerød sag fra Silvan. Ved ikke om den er specielt god, men den er 100 x bedre end spaden og lige nu er jeg overrasket over hvor let den er at arbejde med. Ærgrer mig over, at jeg ikke tidligere har fået bragt den til huse, men lykkelig for jeg ikke ventede 5 år mere på at få den købt. 

Den er nemlig en stor hjælp, må jeg indrømme.

Så vil du have lige kanter, kan jeg kun råde dig til at få fat på en kantskære – både af hensyn til hurtigheden og tilfredsheden med det færdige resultat. 

Det er altså sjovest med det havearbejde, når man kan se man når noget - og det bagefter tager sig ud, som man ønskede...


4 kommentarer:

 1. Det er dejligt med en god anbefaling for man kan nemt købe noget dårligt værktøj for dyre penge.
  Jeg griner lidt fordi jeg genkender glæden over et godt haveredskab og at i hvert fald jeg kan fryde mig lige så meget over det som som et par nye lækre støvletter der bare sidder som en drøm:)
  Jeg har en pæn kantskærer af engelsk mærke sådan el lille vugge-ting og jeg synes at det går alt for langsomt at bruge den, så jeg bruger stadig min spade som jeg i fuld fart hugger kanterne af med.

  SvarSlet
 2. Ja det var nok noe å sette på ønskelisten :) God helg!

  SvarSlet
 3. måske skulle jeg forære min kære mand sådan en ting.... han "står for" kanterne her på matriklen ;)

  SvarSlet
 4. Hej Katinka
  Det er den samme som jeg har, jeg er også glad for den, men jeg har rigtig mange kanter, så det er ikke nemt at nå.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka