lørdag den 25. maj 2013

ALTING GROR OG TIDEN FLYVERDet går stærkt – for stærkt, synes jeg. Både i haven og med hensyn til min ustoppelige trang til at hitte på nye projekter. 
Stauder, ukrudt og sommerblomster skyder i vejret med en energi, som jeg næsten finder flabet, nu hvor jeg halser efter med håndskovl og lugejern. 


Det jeg har sået indenfor i år + kæmpeverbena. De er købte, da sidste års planter led en langsom og grufuld død i garagen i vinter...Men skønt er det...For to uger siden købte jeg denne skønne metalkasse på plantemarked i Lyngby . Den var rørende billig og dejlig rå -og så har den de seneste dage fungeret som ”udslugsnings-drivhus” for de indendørsvante spire.


De fleste frø har jeg dog sået på stedet, men hvor præcis er jeg lidt i tvivl om...


Efter en ompotning har frøkenhat, hyacintbønner og skabiosa hygget sig i denne kasse sammen med lathyrus. Det er faktisk gået fint, da de i begyndelsen fik plexiglas-tag til natten.


I dag er de så rykket op på i zinkbakker, så de her kan få lidt kølige nætter at hærdes på. Men snart skal de placeres i bedene rundt omkring. Skal lige tage mod til mig først, for orker ikke pile rundt med lune dyner, hvis kolde nætter skulle komme igen - Gud forbyde det! 


Så de får lige lidt dage at pynte her - ret hyggeligt at gå og se på sine frøavlede sager, synes jeg.Dejlig aften fra Katinka
- der har så drønhamrende travlt med alverdens omsiggribende haveprojekter! Mere om det snart... Det lover jeg!13 kommentarer:

 1. Det der med at have for mange ideer og for lidt tid kender jeg rigtig godt :-) Men det er også den dejligste tid på året, hvor energien er i top.
  Glæder mig til at se dine projekter.
  Knus Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - nu er det så om både at finde tiden til at få dem opført og få skrevet om dem...:0)

   Knus fra Katinka

   Slet
 2. Ja det er ikke nemt at nå det hele, og vil gerne både have nye projekter, og være i haven, ja og blogge. Så har du endda børn, der skal passes også.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 3. Acabei de conhecer o seu blog e achei maravilhoso. Visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  SvarSlet
 4. ja, det går så stærkt lige nu, men husk at nyde nu'et :)

  SvarSlet
 5. Du er ikke den eneste, der har travlt. Nogle gange passer det mig overhovedet ikke at skulle bruge så meget tid på jobbet; jeg når jo slet ikke alt det, der skal ordnes i haven... ;)
  Godt, der venter en sommerferie i juli, så jeg forhåbentlig kan få klaret de større haveprojekter indenfor de første to uger af ferien og så ellers bare slappe af. Årets største projekt - Sydhaven - er dog blevet færdig, nu skal den blot nurses... Hurra, hurra :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder super med færdigt projekt - og nej det er svært at få tid til det hele... Burde måske kun sove de mørke timer i denne tid, men men men...
   Nyd nursing-projektet:0)

   Skøn dag herfra

   Slet
 6. God ide med plantekassen - og "fed" er den også.
  Ved du om Scabiosa er længe om at spire hvis de bliver sået på friland..... mine er sået for 14 dage siden, men hvor er de blevet af :) :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ved jeg faktisk ikke... Første år med scabiosa. Dog var de lidt senere i optrækket end lathyrus... Og mht at så på friland, så synes jeg altid der går så mange frø tabt (men orker ikke forspire det hele indenfor, så derfor ryger mange direkte i jorden)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 7. Ja der er gang i den derude lige nu. Ideerne kan værs svære at styre, men du må kalde dig selv til orden engang imellem, så du selv kan følge med:o)
  Uha den zinkkasse er godt nok lækker, de har det ikke med at være til at få for billige penge, så du har gjort et scoop og det er fint som den kan bruges til småplanterne.
  Denne regnvejrssøndag er der ikke meget sjov ved at være udendørs så min skvalderkål må passe sig selv idag og du må hygge dig med at kikke på dine frøavlede sager - forsat god søndag:o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er de skvalderkål ikke komplet vanvittige i år? Ligesom myrerne? Jeg gik amok i skvalderkålsrødder lørdag eftermiddag og kan nu næsten ikke løfte armene op til tasteturet;0).
   Og du har ret mht at jeg skal være striks med, at projekterne ikke river mig afsted - skal også nå at nyde det der skre, inden de næste 10 projekter popper op i mine tanker. Det er bare så pokkers svært:0)

   Skøn solskinsdag herfra

   Slet
 8. Jeg har lige plantet nogle planter ud uden mellemlanding, gad vide om de klarer det? Ikke flere kolde nætter nu, det er jo sommer!!!
  God fødselsdag og tillykke
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka