onsdag den 17. april 2013

NU BLOMSTRER TULIPANERNE!Jubii, så er de første tulipaner sprunget ud i haven. Det er de små og altid anbefalelsesværdige botaniske tulipaner ”Tulipa turkestanica”, som de sidste dage har haft rygende travlt med at udvikle sig.


Skønne og forfinede små sager, som har flere blomster på stænglen.

Disse kom pludseligt frem efter at forhaven for år tilbage blev gravet igennem. Foråret efter blomstrede disse i haven og nu har jeg lagt flere løg, for de er dårende dejlige. 
Desværre fik jeg ikke fingrene i nogle løg i efteråret, for havde planer om også at have disse fine og tidlige tulipaner i bed holdt i hvide, creme og blå nuancer i selve haverummet. Tror de vil være skønne med tulipanerne Concerto, Purrisima, Spring Green, de lysegule krokus  ”Cream Beauty og lidt hvide anemoner som de allerede deler jord (og farvetoner) med i forhaven. 

Mon ikke de også snart viser sig - de plejer at blomstrer sammen med tulipanerne her?Så nu er humøret og forårsfornemmelsen i top, for der er tulipaner i min have.

Skøn og dejlig onsdag fra Katinka24 kommentarer:

 1. Mine begynte å åpne seg i går, men er de kloke så holder de lukket i dag. For et ruskevær :) God onsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber de snart folder sig ud, for sikke en glæde det giver:0)

   Dejlig dag herfra

   Slet
 2. Hej Katinka

  Ja sikke en dejlig lille sag -enkel og elegant!

  Den er noteret:)

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dén må du huske på Karsten, for den er både robust, elegant og samtidigt naturlig i sit udtryk, så jeg tror den vil falde i din smag:0)

   Skøn dag fra
   Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka.De skønne tidlige tulipaner,er bare så skønne.De springer ug lige hvor man trænger til lidt skønhed i haven.Har kun nogle små lyse røde,som altid har været i haven.
  Rigtig god solskinsdag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dem vil jeg glæde mig til at se...og undersøge om det ligner nogle jeg også har arvet her... Lidt større og uden flere blomster på stænglerne.

   Knus fra Katinka

   Slet
 4. Ja, hvor er det altså bare så skønt at foråret endelig er kommet...
  Kan slet ikke få nok af solen nu!

  Ingen tulipaner hos mig men til gengæld helleborus, krokus, snepryd og narcisser. Så skønt, altså!

  SvarSlet
  Svar
  1. Narcisserne har i år god tid her, men ellers er der fuld fart på forårsblomsterne nu - og hold fast det giver humøret en stigning mod solen!

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 5. Tulipantid, juhuu! De er bare så yndige, de bittesmå tulipaner :)
  Jeg havde en gruppe i haven som forsvandt veed en gennemgravning ( det kan jo være jeg er heldig som dig og de dukker op igen) så jeg købte en potte med tulipa urumiensis som ligner din meget. Jan fra En irismark i spanien fandt frem til sorten hed Little star. Jeg viste dem også p min blog, hvis det er.
  Jeg er sikker på dine turkestanica vil se brandgodt ud med de andre blomster du beskriver :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, mon ikke dine en dag dukker op igen? Det håber jeg for dig, for de botaniske har en lethed og naturlighed som de almindelige og forædlede ikke kan leve op til (selvom de også er uundværlige...).
   Kh Katinka

   Slet
 6. Herlige fotos af forår,og den tulipan har man bare glæde af i mange år frem,lad os håbe der dukker flere op:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellers må jeg være tidligere ude med løgindkøb til efteråret - for disse tulipaner tror jeg ikke jeg kan få for mange af..

   Skøn dag (sikkert med en masse sydlandsk sol)fra
   Katinka

   Slet
 7. Ja, det er utroligt så hurtigt det går lige nu! De er smukke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er HELT vildt - om morgenen tænker man "hm, nåh ikke i denne uge," og når man så møder bedene igen om eftermiddagen står det hele og soler sig:0)

   Dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 8. Dejlige billeder af de små tulipaner. Jeg ved ikke rigtig hvordan det går med tulipaner her hos mig i år. Dådyrene kan rigtig godt lide dem og har allerede spist de først blade:-(
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. De rådyr! Kønne er de, men åh så forslugende! Her har den yngste dog en forkærlighed for dette dyr (skal indføres i "Jeg en gård mig bygge vil..."), men heldigvis har han ikke inviteret dem ind i haven:0)

   Herlig dag fra
   Katinka

   Slet
 9. Hei! Jeg har dem sammen med 'Concerto' og krokusen 'Flower Record' og det synes jeg ble fint. Er veldig glad i turcestanica. Flotte bilder! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, vil checke "Flower Record" ud, for den kender jeg ikke...

   Nyd dagen fra
   Katinka

   Slet
 10. De er simpelthen yndige. Jeg lagde også botaniske tulipanløg i efteråret, men ingen blomster her endnu. Dine lysegule yndigheder vil bare passe godt sammen med Purissima der jo også har en lille smule gult i midten når de står og smiler.

  Foråret er kommet, og det er bare en boblende stor glæde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tænkte lidt på dig, da jeg så disse tulipaner blomstre, for mindes jeg anbefalede dem til dig i efteråret. De er nemlig yndige!
   Ja Purissima er dejlig, men Concerto er lidt lavere og lidt tidligere - så de er dejlige at kombinere også... Åh planer løber jeg vist aldrig tør for;0)

   Dejlig solskinstorsdag fra
   Katinka

   Slet
 11. De er tidligt på den, mine har ikke vist sig med blomster endnu, men løvet er kommet op. De står i min skov, det er nok derfor, de ikke blomstrer endnu.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du holde øje - to dage efter jeg så knopperne, ja så blomstrede tulipanerne i eftermiddagssolen. De er så skønne naturlige, så lyder vidunderligt med dem i skovbunden!
   Kh Katinka

   Slet
 12. Underbara bilder på dessa vackra tulpaner.
  Har några i trädgården, men de visar endast blad. Ja, så var det igår, men nu händer det saker varje timme och minut...
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er utroligt så hurtigt det hele går nu - så hold endlig øje...fortsætter det lune vejr vil dine tulipaner snart smile til dig i haven:0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka