mandag den 11. februar 2013

GLÆDEN VED PINDSVIN – OG HVAD DEN KAN FØRE TIL.
I går skrev jeg om vores fastelavn-traditioner og i dag må jeg vise, hvilke konsekvenser det kan have, når en kær pindsvinefamilie flytter ind i haven. Ikke nok med at vi har fået et skønt indblik i deres færden, fundet ud af at vuggesang beroliger ungerne, set moderen die de små under terrassen og doneret avokadoer i stor stil, ja så er drengene også blevet helt forelskede i de små, stikkende kræ med kommode-ben....
Så forelskede, at vores ældste søn nu skal være netop pindsvin til fastelavn i børnehaven i dag! 


Lidt af et arbejde, men trods alt mere overkommeligt end den vandrefalk han sidste år valgte at klæde sig ud som (jeg kender nu alt til denne falks udseende!!!).


Så jeg har knoklet ved maskinen – er ingen sy-haj (modsat min mor og mormor – min mormor er en klasse helt for sig…kongelige rober som ung, så jeg har aldrig bevæget mig ind på syningens territorium  da jeg muligvis opgav på forhånd at kunne dupere på dette felt…). Så jeg er ikke sådan en der syr på rutinen, men synes udfordringen og opgaveløsningen er både sjov, kreativ og drøn-frustrerende på én gang!


 – Men jeg synes faktisk, at resultatet er således, at man godt kan se hvilket dyr drengen nu skal ligne – håber de andre børnehavebørn har det på samme måde…


Pindsvinet Theodor.
Lillebror valgte i år den mere maskuline ridderstil - ikke en pind med haven at gøre, men med to drenge der begge er yderst retfærdigheds-orienterede, ja så nytter det ikke kun at have billeder af storebror på, så her kommer "Rinner(!) Sophus" - en farlig karl...

13 kommentarer:

 1. Hold da op du er god til det med fastelavns udklædning, må siger at jeg nyder at ingen mere har interesse i dette( jeg er overhovedet ikke i stand til at sy noget som helst) Og syntes dine børn har vældig god fantasi .. Håber de får en dejlig dag i børnehaven..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0)
   De havde en skøn dag og var ikke til at skyde igennem af stolthed. Og ja de har god fantasi begge - og er vist også lidt forvente...så idéerne flyver og jeg forsøger at gribe...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 2. Det er da det sødeste pindsvin jeg har set længe! og hvilken sej ridder til at forsvare ham! jeg håber også en dag der flytter pindsvin ind i min have, men det kræver nok lige en indflytningsklar bolig!
  held og lykke med tøndeslagningen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have!
   Det var i hvert fald et stolt pindsvin der indtog børneheven og vuggestuen måbede over ridderen;0)
   Her bor de under terrassen hvor det under øverste dæk ligger en flise oer en efeurod - det er vist en dejlig bolig for de små stikkende.

   Skøn aften herfra
   Katinka

   Slet
 3. Nej hvor er de flotte, det er du god til.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth. De er udfordrende de to, så sikke jeg har syet...uha, man skal passe på med bare at spørge til hvad de vil være, men heldigvis har jeg i år været i nogenlunde tid:0)

   Kh Katinka

   Slet
 4. Sikke flotte dragter, heldige drenge med sådan en kreativ mor. Håber at de har haft en dejlig fastelavnsmandag.
  Dejligt med jeres pindsvinefamilie. Vi har i flere år haft flere pindsvin i haven, men vi har aldrig haft fornøjelsen at se ungerne.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. De har heldigvis haft dejlig dag og elsker når der sådan bliver gjort noget særligt ud af dagene - lidt forkælede er de vist...

   De boede/bor under terrassens øverste dæk,hvor man kan se dem indefra kælderen. Simpelthen utroligt og vidunderligt! Simpelthen nogle kære dyr! I skumringen har de også tøffet rundt på græsplænen alle 4 unger, mens moderen har holdt sig til kanten af terrassen. Her vi fandt ud af, at hvis ungerne blev bange over bevægelser og blitz, ja så var løsningen en vuggesang - så kom der bevægelse i dem igen:0)

   Kh fra Katinka

   Slet
 5. Sikke da nogle flotte dragter du har fået lavet Katinka, det er da rigtig flot arbejde. Tro mig jeg syr heller ikke som min mormor gjorde da hun kunne, men jeg har siddet der meget og har taget det til mig og har syet rigtig meget til mine egne børn engang... næste bliver vel børnebørn når de kommer ;)

  De er så søde dine 2 små - de må have raslet sig til noget kun slik hjemme hos mor ;)

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette - ja lidt har man nok suget til sig - og en varm fornemmelse selv at sidde bag maskinen og kreere. Så mange dejlige minder og den oplevelse af, at alle idéer er mulige til fastelavn ønsker jeg at give videre. Så hyggeligt når sådanne dejlige oplevelser gives videre til næste generation:0)

   De kom aldrig ud at rasle, men tøndeslagning igår gav gevinst;0)

   Dejlig aften og knus fra
   Katinka

   Slet
 6. Meget flotte, kreative og gennemførte udklædninger!
  Her var lille manden den fineste og klogeste krudtugle :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja de unger forstår at udfordre;0).

   Ugle - dét lyder også herligt. Jeg nægtede dog flere fugle, da storebror sidste år var vandrefalk (jøsses et projekt) og lillebror der dengang var 1½ var den sjoveste hanekylling:0)

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
  2. Det kan jeg godt forstå, det lyder også som noget af et projekt med en vandrefalk. Og så med en hanekylling, er fuglekvoten vist opfyldt :)

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka