mandag den 21. januar 2013

JAG ÄLSKER SVERIGE – EN KÆRLIGHEDSERKLÆRING, BASTA!Om man kan have et reservehjemland i baghånden, ja så ved jeg sikkert og vist hvilket land jeg har. Sverige. Mit elskede Sverige. Landet som har fået en ordentlig luns af mit hjerte og sjæl. Uden jævnligt at få svensk luft i lungerne fungerer min krop ikke, så ja, jeg må så ofte som muligt drage en tur østover for at mit liv kan forblive rundt og dejligt.


Sådanne dejlige dage har jeg netop haft og selvom det virkeligt gør ondt at vende hjem, ja så ville jeg for intet undvære disse udflugter til det land, som jeg har særligt kært!


Jeg har tidligere skrevet kort om mine forældres gård i Småland (læs mere her),  
Og sikke et sted – netop her har vi kun huseret i et godt år (men hele min barndom har mine forældre dog haft ødegård i Småland!). For mig er luftens renhed, pladsen, sproget, landskabets barske karakter og landets sinddige ro, en lise for sjælen...


Og dette hus er alle de bedste ting ved landet kogt sammen på et sted - kan ikke komme i tanke om en dejligere plads i verden, tror jeg!


Til sommer vil huset forhåbentlig også komme til at fremstå helt hvidt dog med sine grønne detaljer. Men allerede nu kan man vist godt se, at det har været et hus af format – og det skal det virkeligt igen være!


Men sikke et sted! 30.000 kvm grund, så grænserne mellem have og skov er lidt flydende, for hvad betyder det? Stort hovedhus, kæmpe lade, et lille skomagerhus (som desværre ikke står til at redde) og legemuligheder i hobetal. 


Denne weekend var der sne nok til at kælke på egen vej forbi huset. Sikke mange frydefulde børnehvin som skovens dyr måtte lægge øre til.


Men her lidt flere fotos af vintereventyr i og omkring huset – haven er delvist naturpræget, hvilket passer perfekt til placering mellem skovens nøgterne vildskab og husets elegance.


Fint ikke?
Jo, jeg elsker dette sted - og dette land!
35 kommentarer:

 1. Jo, der ser virkelig skønt ud! Du må give os nogle sommerbilleder, også, når den tid kommer :-) Jeg bor selv i træhus (norsk) og elsker det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lover jeg Nana:0)
   Glæder mig til at især syrenerne og den nye rosenhæk springer ud!!!

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 2. Ren idyl, jeg kan godt forstå at du elsker det. Det ser vidunderligt ud i sne og helt sikkert også om sommeren. Det er godt at komme væk fra hverdagen, hvor meget man end holder af den og naturen er et godt sted at lade op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Naturen, den friske luft og freden er simpelthen SÅ godt for sjælen... Bliver så rolig og velafbalanceret indeni! Og ja jeg elsker at tilbringe tid her...alt støj bliver nærmest rystet af...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 3. Det både lyder og ser fantastisk ud... :o)

  SvarSlet
 4. Vidunderligt hus og i det sartblå og hvide landskab, ser det hele snedronninge eventyrligt ud :-)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rose.
   Det var HELT vidunderligt især søndag formiddag. Vi sad bare og måbede, mens vi ikke forstod at dette var virkelighed. Al den renhed, skønhed og balancerende snefnug der glitrede:0)

   Kh fra Katinka

   Slet
 5. Hej Katinka
  Javist, Sverige är fantastisk -
  Ser ud til at være et rigtigt dejligt sted - og et pænt stort hus med de 2 skorstene, og flotte flotte sten-stolper foran :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er vist nogle der værdsætter dette land dybt og ægte!
   Huset er stort - 140 kvm og kælder under halvdelen af huset. Det er simpelthen så fint og fyldt til hjørnestolperne med historie fra mange generationer af samme familie, som endte med at sælge det til mine forældre sidste efterår.
   Og stensøjlerne er vildt lækre - spændt på når rosenhækken begynder at tage form imellem:0)

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 6. Skønne billeder Katinka, Sverige er et skønt land med en fantastisk natur.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-Mette.
   Ja det er et dejligt, storslået land med plads og luft... Og det vejr vi havde i weekenden gjorde det ikke mindre dejligt;0)

   Kh og skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Vakkert hus som jeg godt kan forstå du har forelsket deg helt i!
  Sverige er et naturskjønt land!- og jeg blir alltid like glad når jeg ser at noen ønsker å holde ved like og ta seg av noen av de mange fantastiske husene som vitner om en rik historie! :-D
  30 mål høres jo helt fantastisk ut! Da kan dere jo selv bestemme hvor mye dere vil omgjøre til hage- eller om dere vil la det forbli som det er. Håper på mange spennende blogginlegg i fremtiden :-)
  Mange hilsen
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Stein!
   Jeg tror godt jeg kan love mange indlæg, for der er så meget at skrive om her også:0). Og masser af plads til planer;0)

   Huset har en utrolig rig historie, da den samme familie har ejet det i mange generationer inden det blev solgt i efteråret 2011. Verandaen blev bygget af et familiemedlem, der kom hjem fra USA og ville præge huset og ja der er så mange hyggelige tanker langt i huset. Dog har det stået uden faste beboere i 10 år og været igennem en ikke helt heldig modernisering i 60'erne. Den bliver nu langsomt fjernet fra huset igen, men det tager tid:0)

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 8. Jeg melder mig til jubelkoret. Sveafil hedder det vist nok. Jeg kan heller ikke klare længere tid uden en smuttur til Sverige. Har faktisk planer om at luske en tur derover på onsdag ;-). Desværre ikke til et smukt hus som jeres families, men mindre kan også gøre det :-)

  God mandag
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lad os juble højlydt i kor;0)
   Og mindre kan sagtens gøre det...i 25 år havde mine forældre en super primitiv og SKØN ødegård uden vand, el og andre luksussager;0). Dét havde også sin skønne charme, men jeg må indrømme, at denne gård, dén er jeg HELT 100% betaget af og forelsket i;0)

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 9. Skønt ser det ud, og jeg bemærker, at haven er stor, så her kan du rigtig gå amok med at plante, når du får tid. Først huset kan jeg tænke mig.
  God arbejdslyst og kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Først huset, men det er jo mine forældre som reelt ejer det (selvom det er tilladt at tiltale det som "vores";0)), så det er noget med at spytte en hulens masse idéer i puljen, overtale og overbevise en stund og så give en ordentlig hånd med for at få dem ført ud i livet:0). Men ja der er virkeligt plads her...og masser af gamle buske og træer... Helt rørende vidunderligt...

   Kh og dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 10. Det er altså også et smukt hus I har. Jeg kan så godt lide de små verandaer foran huset....det er sikkert også en indgang. Jeg er straks tilbage til min barndoms bog om Pippi Langstrømpe. Kæmpegrund at gå om bord i også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja verandaen er vidunderlig også. Noget med et familiemedlem der kom hjem fra USA engang for længe siden og ville tilføre huset lidt amerikansk islæt. Den har været igennem en ordentlig renovering og skal nu males til sommer også...uha, originale glasruder og små sprosser. Den vil blive SÅ vidunderlig at drikke kaffe i når varmen vender lidt tilbage:0)

   Hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 11. Hei :) tusen takk for koselig hilsen på bloggen min. Så herlig hus dere har i Sverige. Her må det være helt skjønt å være på sommeren. Ha en flott ny uke. Klemmer Merethe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Merethe.

   Tænkte på dine smukke iskugler når jeg kiggede på granitsøjlerne, men stenene for over umuliggjorde at lægge isbolde i toppen. Men jeg drømte om dem kan du tro:0)

   Knus fra
   Katinka

   Slet
 12. For et deilig sted! Og herlige vinterbilder : ) jeg er også veldig glad i Sverige og reiser dit så ofte jeg kan , men så kommer også slekten min fra Sverige noen generasjoner tilbake : ) Nå er det jo hage som trekker : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja min familie på både min morfars og mormors side kom også fra Sverige, så måske det ligger i generne;0).
   Og det er svært når man ønsker at være flere steder på een gang, men også en gave at have flere skønne steder at rejse hen.

   Skøn aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 13. Skønt sted og dejlig vinterstemning, uhhh kan godt forstå at du bare elsker det sted :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det gør jeg virkeligt kan du tro:0)...
   Jeg elsker at se det hele tage form og blive skønnere og skønnere for hver gang... Så det er slidt værd:0)

   Kh og hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 14. Hej Katinka.
  Man kan jo ikke andet en at blive glad i låget når man læser dine "reportager".
  Din entutiasme er virkelig smittende!!
  Dejligt sted dine forældre har der og hyggeligt at følge lidt med fra sidelinien.
  Knus fra en gammel studiekammerat ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Martin!

   Men heldigvis har du vist aldrig haft problemer med humøret:0). Nu sidder jeg og smiler bredt og er så glad for at netop glæde og begejstring rent faktisk kommer videre end mit tastatur...glad i låget er trods alt betydeligt mere livskvalitetgivende end konstant og evigt cooooool, ik;o)?

   Knus lige tilbage herfra!

   Hils dine piger mange gange!


   Slet
 15. Skønt sted :)

  Du er ikke den eneste, der har et blødt punkt for landet hinsidan... Min mor har boet i Skåne siden 1998, så jeg kommer der flere gange om året.

  Min første længere (og indtil videre eneste)mc-tur gik helt op til Trollhättan og var en meget smuk tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nordens særlige stemning sidder vist i min sjæl (selvom sydens sol nu alligevel trækker...), og jeg tror vi er en del "ramte", for naturen, pladsen, stemningen og kulturen er vanedannende:0)

   Men det var de en ordentlig tur du har været på. Imponerende! Var på 1. år på arkitektskolen 3 uger om sammen med mit hold at køre Sverige, Finland og Sverige tyndt...den bustur glemmer jeg aldrig!

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 16. Tak for din kommentar på min blog - jeg har vist aldrig været inde på din før, men den ser rigtig skøn ud.

  Flotte billeder og inspirerende at læse din begejstring for Sverige, som jeg kun få gange har besøgt.

  FANTASTISK hus - så bliver det vist ikke kønnere :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen dejligt du kom forbi Marlene og tak for dine ord:0)

   Lige nu er huset blive kønnere, da det virkeligt står og råber på linoliemaling, men når den er klaret, ja så er jeg sikker på, at det vil blive overvældende smukt... Tror lidt det står og smiler over sin nye ungdom (selvom det bliver ført tilbage til stilen fra det blev opført i slutningen af 18-tallet...).

   Men Marlene, Sverige er altså værd at udforske. Sommer i Sverige (altså med sommervejr!!) er nok det smukkeste man kan tænke sig:0).

   Skøn aften og Kh fra
   Katinka

   Slet
  2. Lyder godt, at I bevarer stilen :-)

   Kender også flere, der er helt vild med Sverige. Min nabo har et hus deroppe, og min søster og hendes familie har været på ferie der flere gange, så mon ikke det ender med, at jeg også kommer derop på et tidspunkt ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 17. Det er betagende smukke billeder af jeres hus i Sverige og de flotte sneklædte staudetoppe og landskab! Meget stemningsfuldt! Jeg elsker også de nordiske landes landskab og gamle huse, og det hus I har her er en smuk og værdig representant! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Alice:0)
   Ja det er altså et skønt hus som er ved at genvinde tidligere tiders storhed... Og i søndags var landskabet HELT, HELT guddommeligt smukt. Sneen der balancerede på strå og grene virkede helt tyngdelovsophævende;0)

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 18. Åh, det varmer mit svenske hjerte <3 (nu er jeg kommet vidt omkring på din side!)

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka