tirsdag den 11. december 2012

DE SMUKKESTE UNIKKE VASER I KERAMIK



KAN DU LIDE KERAMIK? I Svaneke på Bornholm ligger et mageløst vidunderligt keramikværksted – ejeren Charlotte Thorup laver i min optik noget af det smukkeste keramik der findes – unikt, lækkert, stiligt og raffineret som ind i h... ja vanvittigt inspirerende!

Det er sådanne små ting man får øjnene op for igen, når nu det hele enten er sort eller hvidt udenfor vinduerne og opmærksomheden rettes mod husets indre....

Her i huset har vi 2 svævende vaser – en i snor og en større til at hænge på søm. Drømmen er at have adskillige af de væghængte på række, men pt glædes jeg over de enkeltes særegne skønhed.
Jeg værdsætter vaser med kun plads til en enkelt blomst – synes det med at sætte én enkelt i fokus og få rum til at betragte skønheden og særkenden nøje er både berigende og beroligende! Måske stammer dette fra min morfars egen produktion af glasvaser til en enkelt blomst?
Hvis I er heldige, kan I få en af dem at se en anden dag...

Men er du så heldig, at  du skal en tur mod Svaneke - byen fyldt med lækkerier -  ja så er dette keramikværksted et besøg værd...ellers kan man på hjemmesiden finde adresser til to steder i København, som forhandler disse underskønne, underspillede sager...




Også her har de japanske lygter indtaget stuen - her en lille vase ophængt som det af billedcollage over briks.



Link til Charlotte Thorups hjemmeside: http://www.charlottethorup.dk/





2 kommentarer:

  1. Sådan nogle vaser har jeg ikke set før. Det ser fint ud med de japanske lygter, der svæver.
    Det kunne være spændende at se din morfars vaser en dag.
    Kh
    Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. De kommer en dag Lisbeth, men kræver en dyb indånding, da jeg savner min morfar meget. Han gik bort for lige knapt to år siden, men havde været blind en tid, så sidste erbejde var til Theodors dåb for 5½ år siden...uha, de tanker stikker lidt!

      Kh Katinka

      Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka